藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: mmmmmm
打印 上一主題 下一主題

有冇方法令到酒店不能再營業 [複製鏈接]

[quote:8fca5e1ea7="alankle"]無錯 酒店其實唔係太大問題 大家買樓時都預0左有大陸客架啦
只係管理出現問題 點解大家唔認認真真想下 點樣炒0左間管理公司
重新建立一間由業主話事 唔受長實影響0既公司呢......
管理係藍澄灣根本架嚴重問題...........
請大家三思一下...............[/quote]

今次好冷靜喎! :
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

無氣啦ma 反正冷唔冷靜都攪唔成事.........
如果激0的可以成事 我實會上街............ :em13:  :em13:  :em13:

[quote:e7fcd7e3bc="alankle"]無錯 酒店其實唔係太大問題 大家買樓時都預0左有大陸客架啦
只係管理出現問題 點解大家唔認認真真想下 點樣炒0左間管理公司
重新建立一間由業主話事 唔受長實影響0既公司呢......
管理係藍澄灣根本架嚴重問題...........
請大家三思一下...............[/quote]點解大家唔認認真真想下 點樣可以令間管理公司做好d?
反而 想方法炒0左間管理公司!
大家不是要合作而是對立嗎?
藍澄灣管理是否嚴重至不可接受嗎?
請大家三思一下 ..........

[quote:bfc580b786="alankle"]無錯 酒店其實唔係太大問題 大家買樓時都預0左有大陸客架啦只係管理出現問題 點解大家唔認認真真想下 點樣炒0左間管理公司
重新建立一間由業主話事 唔受長實影響0既公司呢......管理係藍澄灣根本架嚴重問題...........請大家三思一下...............[/quote]

其實唔好認為我地管理處,可以咁神通廣大,可以理埋"三更"酒店。
自從和黃賣斷左塊"隔音屏障"比 大陸酒店商後,管理方面就三分天下。
停車場、酒店、商場......都係分別給唔同管理。 8)
下下丙我地管理處....都冇用,有D野佢地都有心無力 :dead:
永遠愛著您 :em21: [/code]

0麥原來係唔同公司管理酒店同商場咩
咁無理由我地間管理公司無咁鬼差 俾人踏上門都唔理架喎
如果間管理公司攪得好 我俾多0的錢都求佢地一世幫我地做野啦
但係如果好似家0下咁架質素 仲要我地俾咁架價錢佢地.......
咁唔炒佢地 唔通要讚賞佢地咩.........
機會我地又唔係未俾過佢地.........結果係點呢.....
唔通我地要無限期咁俾機會佢地呀.........
咁架工又幾好打喎......我都想做喎................

有D野佢地都有心無力  that's true .

但係有的野佢地應該做而又冇做. 例如:
1) some floor lobby 字重未recover
2) 大堂air-cond重未repair
3) lift 重未totally clean up  花左個的地方又會點做呢?
4) entrance 重係用temporary facilities.

呢的佢地可以做好 但係點解都重未做呢 成年lor wor .  :em05:

成日都話簽0左死約炒唔到佢地 我又真係唔信 如果我地上街上報紙上電台上電視我睇佢地仲會唔會頼死係度唔走..........
人要面樹要皮 我就唔信李先會為0左間小小架管理公司 整臭個名.

[quote:ec21a7a429="alankle"]成日都話簽0左死約炒唔到佢地 我又真係唔信 如果上街上報紙上電台上電視我睇佢地仲會唔會頼死係度唔走..........
人要面樹要皮 我就唔信李先會為0左間小小架管理公司 整臭個名.[/quote]

辛苦哂 :em14:

其實我都唔明 whampoa garden's management is quite good.
why our estate cant be that..

our management fee is not cheap actually...

[quote:ae4ac46879="Stephen@RC"]其實我都唔明 whampoa garden's management is quite good.why our estate cant be that..
our management fee is not cheap actually...[/quote]

Stephen 你點睇未來酒店住客量及酒店住客質數對藍澄灣居民的影響?? :roll: