藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Tomato
打印 上一主題 下一主題

結婚歌.. [複製鏈接]

[quote:00b5fa4fd7="Tomato"][quote:00b5fa4fd7="BLUE"]佢lee首都好好聽 ! 最o岩結婚用 !

等妳願意(MARRY ME)

曲:周啟生    詞:克勤    編:周啟生

曾共妳  看星看海
                      抱緊心愛  作出暗示
                      曾問妳  妳可會陪伴我
                      渡過這  一輩子
                      用我的真心真意
                      換妳溫柔和關注
                      無奈妳  卻不作聲  只好等妳願意

求妳  同做個夢兒
                      這生不遏止
                      求妳  挽手到白頭
                      長陪伴靠倚

其實妳  早知我心
                      我的一切  我的故事
                      唯願妳  講給我知  講一聲妳願意
                      Repeat all once[/quote][/quote]

嘩! 我勁鍾意呢首歌呀!!!!!!!!! :em04:  :em04:  :em04:  :em04: 有無人有呢隻CD呀?可唔可以借比我?
~~我地新婚喔!~~ ~~好Sweet~~ http://www.webshots.com/user/kilianho 若不是耶和華建造房屋 建造的人就枉然勞力; 若不是耶和華看守城池 看守的人就枉然儆醒! (詩127:1)

[quote:967f2ff815="Kiliyan"]

嘩! 我勁鍾意呢首歌呀!!!!!!!!! :em04:  :em04:  :em04:  :em04: 有無人有呢隻CD呀?可唔可以借比我?[/quote]

我有 ! 係"紅日"個隻大碟 !
不過耍搵下先 ! 搵到可以借比你 !
\'Blue\' :yeah: :yeah:

[quote:36a092d6c7="BLUE"][quote:36a092d6c7="Kiliyan"]

嘩! 我勁鍾意呢首歌呀!!!!!!!!! :em04:  :em04:  :em04:  :em04: 有無人有呢隻CD呀?可唔可以借比我?[/quote]

我有 ! 係"紅日"個隻大碟 !
不過耍搵下先 ! 搵到可以借比你 ![/quote]

Yeah!!!搵到借比我丫~ 唔該晒~   
~~我地新婚喔!~~ ~~好Sweet~~ http://www.webshots.com/user/kilianho 若不是耶和華建造房屋 建造的人就枉然勞力; 若不是耶和華看守城池 看守的人就枉然儆醒! (詩127:1)

[quote:fdede73842="Kiliyan"][quote:fdede73842="Tomato"][quote:fdede73842="BLUE"]佢lee首都好好聽 ! 最o岩結婚用 !

等妳願意(MARRY ME)

曲:周啟生    詞:克勤    編:周啟生

曾共妳  看星看海
                      抱緊心愛  作出暗示
                      曾問妳  妳可會陪伴我
                      渡過這  一輩子
                      用我的真心真意
                      換妳溫柔和關注
                      無奈妳  卻不作聲  只好等妳願意

求妳  同做個夢兒
                      這生不遏止
                      求妳  挽手到白頭
                      長陪伴靠倚

其實妳  早知我心
                      我的一切  我的故事
                      唯願妳  講給我知  講一聲妳願意
                      Repeat all once[/quote][/quote]

呢首好正架,我婚禮時既March In歌就係呢首啦:首尾音樂係大家熟悉的Wedding March音樂,中間既音樂輕快又浪漫呢。由Live Band即席演奏的口碑非常好啊 :em19:

唔知d人會唔會唔敢用Leslie既歌但我就一d都唔介意囉~
今生今世(電影"金枝玉葉"插曲)
作詞:阮世生 作曲:許願 編曲:George Leong

幻變的一生 默默期待一份愛
踏過多少彎 斷斷情路也失望
我不甘心說別離 仍舊渴望愛的傳奇
不捨不棄 無懼長夜空虛風中繼續追

#風裡笑著風裡唱 感激天意碰著你 縱是苦澀都變得美
 天也老 任海也老 惟望此愛愛未老 願意今生約定他生再擁抱

是你的雙手 靜靜燃亮這份愛
是你的聲音 夜夜陪伴我的夢
交出真心真的美 無盡每日每天想你
今生今世 寧願名利拋開 瀟灑跟你飛

Repeat ##

願意今生約定他生再擁抱

為妳鍾情

曲﹕王正宇 詞﹕黃霑 編﹕奧金寶

為妳鍾情 傾我至誠
請妳珍藏 這分情
從未對人 傾訴秘密
一生首次盡吐心聲

望妳應承 給我證明
此際心弦 有共鳴
然後對人 公開心情
用那金指環做證

◇對我講一聲終於肯接受
以後同用我的姓
對我講一聲 " I do !  I do!"
願意一世讓我高興

為妳鍾情 傾我至誠
請妳珍藏 這份情
然後百年 終妳一生
用那真心痴愛來做證◇

Repeat ◇

[quote:d3df0e896c="Kiliyan"]為妳鍾情

[/quote]

哥哥唱喎,唔係咁好! :em05:
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:59bd957838="grassman"][quote:59bd957838="Kiliyan"]為妳鍾情

[/quote]

哥哥唱喎,唔係咁好! :em05:[/quote]

點解 ?  :em05:  :em05: 幾好聽首歌 !  :em11:
JANICE :em11:

[quote:8fccd9284e="grassman"][quote:8fccd9284e="Kiliyan"]為妳鍾情

[/quote]

哥哥唱喎,唔係咁好! :em05:[/quote]

咪就係有人介意 有人無所謂囉~ 我就一d都唔介意~   

每次飲 ! 都係個新郎要唱比新娘聽 有一次我感動仲咸左出黎 如果晤係同個新娘咁熟 仲以為我先係新娘添 !
你的名字 我的姓氏

曲:李偲菘 | 詞:林夕 | 編:Jock Chew

曾經說過 尋覓愛情
就像天與地別離和重聚過程
而我跟你 平靜旅程
並沒有驚心也沒動魄的情境

只需要 當天邊海角競賽追逐時
可跟你 安躺於家裡便覺最寫意
只需要 最迴腸盪氣之時
可用你的名字 和我姓氏 成就這故事

*從此以後 無憂無求
故事平淡但當中有你 已經足夠