藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Charlie Brown
打印 上一主題 下一主題

今朝又被D大陸人佔左大半架88G,要第2架車先上到??很無助啊! [複製鏈接]

[quote:4e9aa737b9="Charlie Brown"][quote:4e9aa737b9="Jess&Burns"]調返轉頭 我地唔方便 他們也不方便 可以的話 我想他們也不想跟我們爭.[/quote]

酒店住客祗是幾天的不方便,但RC住客卻是日日都不方便啊!

都無理的,交通配套差劣... :em13:[/quote]

咁佢地黎得果幾日.重係日日唔方便姐.
===

[quote:675f37de84="Jess&Burns"][quote:675f37de84="Charlie Brown"][quote:675f37de84="Jess&Burns"]調返轉頭 我地唔方便 他們也不方便 可以的話 我想他們也不想跟我們爭.[/quote]

但實在不可以就這樣逆來順受!

有邊個網友同D區議員熟D,可用心用力的幫我地爭取村巴呢?[/quote]

你覺得區議員真係幫到手?
我覺得一切都係 $ 作怪.[/quote]

咁你有甚麼提議呢,坐係度甚麼也不做,日復日、件復年的等運到 :em05:

[quote:b68fe5c488="Charlie Brown"][quote:b68fe5c488="Jess&Burns"]調返轉頭 我地唔方便 他們也不方便 可以的話 我想他們也不想跟我們爭.[/quote]
有邊個網友同D區議員熟D,可用心用力的幫我地爭取村巴呢?[/quote]

放心,當你發緊皮四,當你好唔老黎班大陸粉皮時,
有班人比你更慶,更唔老黎。
而且仲係做緊野添。
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:1e3ed3effc="Charlie Brown"]
咁你有甚麼提議呢,坐係度甚麼也不做,日復日、件復年的等運到 :em05: [/quote]

咁你鬧完, 發洩左, 係咪開心D 呢?

***今次我大獲啦~ 可能又樹敵啦~ 唔好意思呀Charlie Brown  我個人比較心直口快. 諗到咩野講咩.....不過100%唔係針對架..如果你係街度見到我, 唔好打我呀....----> 我都係講下我既意見姐.  :mrgreen:  ****
===

[quote:2628b781e9="Charlie Brown"][quote:2628b781e9="Jess&Burns"][quote:2628b781e9="Charlie Brown"][quote:2628b781e9="Jess&Burns"]調返轉頭 我地唔方便 他們也不方便 可以的話 我想他們也不想跟我們爭.[/quote]

你覺得區議員真係幫到手?
我覺得一切都係 $ 作怪.[/quote]

咁你有甚麼提議呢,坐係度甚麼也不做,日復日、件復年的等運到 :em05:
[/quote]As I know from day 1 (May 04) up to present some owners of RC had already bring out the question to them (區議員). As a matter of fact it's not a problem can be solved in few days we still need to join together & fight for that. It's a long & hard way....

[quote:4c02ffa4a1="dick&queenie"][quote:4c02ffa4a1="Charlie Brown"][quote:4c02ffa4a1="Jess&Burns"]調返轉頭 我地唔方便 他們也不方便 可以的話 我想他們也不想跟我們爭.[/quote]

而且仲係做緊野添。[/quote]

多謝你地既回應同埋鼓勵!!!

[quote:f836ff8fe4="OON"]不如叫酒店整架專車比佢地仲好啦 ! <到時益埋我地..可樂而不為呢 ?>[/quote]

唔得0架 如果佢地有專車 我地又走去搭 到時又會有人話我地去佢地地頭爭車坐....我話最好就係有自己住戶ge shuttle bus(唔係公用shuttle) 唔比佢地搭.......0個晚開會都有呢個建議0架 不過都要班"文塞"ge住洋樓養番狗 出入有車ge官員開竅先得.......不過各委員一直都做緊野 有朝一日我地一定爭取到.....加油!!!

好晤方便 ! 成日係L5...係到遊花園咁

我覺得自己屋企好似變左祈福新村、雅居樂花園........

[quote:499a4e260b="dick&queenie"][quote:499a4e260b="Charlie Brown"][quote:499a4e260b="Jess&Burns"]調返轉頭 我地唔方便 他們也不方便 可以的話 我想他們也不想跟我們爭.[/quote]

而且仲係做緊野添。[/quote]

係呀... 阿dick 直情係慶得好緊要添呀.不過比queen queen 制止住咋.
Charlie 你有無去上次個委員會議呀~好精彩架----> 鬧得.
===

[quote:f4ee5f3eb8="Jess&Burns"][quote:f4ee5f3eb8="Charlie Brown"]
咁你有甚麼提議呢,坐係度甚麼也不做,日復日、件復年的等運到 :em05: [/quote]

咁你鬧完, 發洩左, 係咪開心D 呢?

***今次我大獲啦~ 可能又樹敵啦~ 唔好意思呀Charlie Brown  我個人比較心直口快. 諗到咩野講咩.....不過100%唔係針對架..如果你係街度見到我, 唔好打我呀....----> 我都係講下我既意見姐.  :mrgreen:  ****[/quote]

JESS

大家都係RC人,為大家爭取權益姐,我okay啊,我都係咁「直腸直肚」呢,哈哈,唔好放係心上啦Cheers :em19:

[quote:892e9e2b17="Charlie Brown"]

大家都係RC人,為大家爭取權益姐,我okay啊,我都係咁「直腸直肚」呢,哈哈,唔好放係心上啦Cheers :em19: [/quote]

thank you thank you.

其實, 我自已親身感受過佢地啦~
我走左過去酒店那邊.想後那邊看過黎RC 睇下睇唔睇到我地屋企.(我住H室)

第一個感覺 ----> 呢度唔似酒店, 似宿舍.
等LIFT等左15分鐘,都上唔到樓..因為L1 入得太多人,L5唔停.你知啦~ 黎得旅行,個個都係果D  時間返啦~( 6-7點PM). 
結果我地答返到L1 再上樓. 一落到L1 那些同飽,來勢洶洶,架LIFT 可以入左20人都有既~ 迫得好緊要!

佢地去旅行,好似去到走難咁,諗真D , 都幾悲哀~~

當然啦~佢地既事,我地邊固得咁多....最緊要當然都係RC 自已的利益.

但我想講既係,佢地黎呢度住,都唔係咁過瘾,引致他們這樣討厭地同我地爭小巴的是酒店的管理有問題... :roll: <----- 唔知o岩唔o岩.
===