藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Tomato
打印 上一主題 下一主題

廚房抽氣扇有聲 [複製鏈接]

[quote:fef1e1b15d="Kiliyan"]個大門都自己"彭彭"聲呀...唔知你地有無咁呢? ops: [/quote]

我又未試過大門0彭0彭聲喎...... :roll:

Re: 廚房抽氣扇有聲

[quote:0e811d82ab="Jeffrey & Shirley"][quote:0e811d82ab="Tomato"][quote:0e811d82ab="Winnie the Pooh"][quote:0e811d82ab="Tomato"]你地廚房個抽氣扇會唔會成日無端端"dark dark"聲響??[/quote]

我都會 我諗 G & B 單位問題 可能因為廚房個抽氣扇向街[/quote]

ic~~
今日又真係幾大風 所以dark得大聲d...其實我好驚係有老鼠0向裏面 :?[/quote]

有颱風既時間咪好鬼嘈 :shock:[/quote]

未試過喎.....要等出年先知lu.....

Re: 廚房抽氣扇有聲

[quote:c18d94b34a="Jeffrey & Shirley"][quote:c18d94b34a="Tomato"][quote:c18d94b34a="Winnie the Pooh"][quote:c18d94b34a="Tomato"]你地廚房個抽氣扇會唔會成日無端端"dark dark"聲響??[/quote]

我都會 我諗 G & B 單位問題 可能因為廚房個抽氣扇向街[/quote]

ic~~
今日又真係幾大風 所以dark得大聲d...其實我好驚係有老鼠0向裏面 :?[/quote]

有颱風既時間咪好鬼嘈 :shock:[/quote]

都幾嘈.........不過就沒有貨櫃車咁嘈....... :em17:  :em17:  :em17:

:em18:
JANICE :em11:

嘩 ! 講笑o乍 ? 應該低層危險d ! 因為對面有工程....

晤係講笑 ! 真架 ! 不過諗住佢走左 晤知點解又返左黎 !
但我屋企應該無野比佢食的 ! 點解佢仲黎呢 ? 今次係咬公仔麵 沿途有濾似老鼠屎的物體......
call管理處佢地屋企內晤關佢地事 !
我而家搬去朋友o個度暫時住先 ; 等人幫我睇下究竟隻野走左未 ? 從邊樹黎 ?
之前我都有post過話我家有好似老鼠身體咬過麵包 !
JANICE :em11:

如果搬去朋友o個度暫時住.
可以關晒所有門窗再放老鼠藥.
兩日後返黎再睇睇.
有食希望老鼠死o左.
冇食應該冇老鼠.

老鼠呢家o野一定要捉~ 唔係o既話 佢地會一代傳一代 o係妳間屋入面 百子千孫 生老病...... 咁就會好麻煩~
仲有佢地好聰明 唔係咁易捉 尤其是大隻o個 d~
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:422dc933e8="OON"]晤係講笑 ! 真架 ! 不過諗住佢走左 晤知點解又返左黎 !
但我屋企應該無野比佢食的 ! 點解佢仲黎呢 ? 今次係咬公仔麵 沿途有濾似老鼠屎的物體......
call管理處佢地屋企內晤關佢地事 !
我而家搬去朋友o個度暫時住先 ; 等人幫我睇下究竟隻野走左未 ? 從邊樹黎 ?
之前我都有post過話我家有好似老鼠身體咬過麵包 ![/quote]

d老鼠點入屋呀? 如果住a或h 室 佢o地可能由廚房入屋喎.
我近排都見過有老鼠係泳池旁(近六座)o個沙地度出現 仲要係下晝喎 成隻貓仔咁大 :em18:...... 證明rc係好食好住啦.
G :em21: P

[quote:d242130dff="dracula"]老鼠呢家o野一定要捉~ 唔係o既話 佢地會一代傳一代 o係妳間屋入面 百子千孫 生老病...... 咁就會好麻煩~
仲有佢地好聰明 唔係咁易捉 尤其是大隻o個 d~[/quote]

大隻o既好容易被發現.
發現唔到多數都係細隻o既..