藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: cliff
打印 上一主題 下一主題

藍澄灣城市綠洲會所 200米超長泳池暢游無阻 [複製鏈接]

看完後 都不知自己有份" 住的豪宅 "  :shock:      真是說 RC 嗎 ??

[quote:32bf75119e="alankle"]係個pool唔差0羅 其它就麻麻啦 細到嘔 仲吹到咁大 而且仲要收錢
健身室---唔知三十個人可唔可以一齊用呢 我地有幾千人架喎
遊戲室----好似只可容納二至四人用
兒童樂園---公屋樓下0個個都大過佢多多呀
廚房---未煮先交錢 不如去酒樓...
唉.............
如果你地有去過碧海藍天 你地就會知咩先叫做豪華的會所
而且仲唔使交會費...[/quote]

碧海藍天管理費幾多錢呀?
===

[quote:910a184ecc="alankle"]係個pool唔差0羅 其它就麻麻啦 細到嘔 仲吹到咁大 而且仲要收錢
健身室---唔知三十個人可唔可以一齊用呢 我地有幾千人架喎
遊戲室----好似只可容納二至四人用
兒童樂園---公屋樓下0個個都大過佢多多呀
廚房---未煮先交錢 不如去酒樓...
唉.............
如果你地有去過碧海藍天 你地就會知咩先叫做豪華的會所
而且仲唔使交會費...[/quote]

碧海藍天係好不過樓價貴好多播.
重有管理費$1.5/feet重唔包上網....
我地加埋會所費一樣$1.5/feet包上網重gym任玩.
都唔差呀.....

gym係要交會費先有得玩架 呢三個月先係免費咋

我地唔加埋會所費管理費$1.3/feet.
加埋會所費同管理費除開係1.5/feet.
同碧海藍天一樣.

之前好似有討論過住戶証同Club House會員証既分別格! 住戶証理應免費,亦可出入Club House。 所以只有做gim先要比$150!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

我地H 室就唔抵啦.

$1.3 x 638ft = $829.4 per month.

plus: $150- 會費

( $829.4 + $150 ) / 638ft = $1.54 per ft

不過包上網,都算OK la.

但老實說,個會所除左做”沾”同焗桑拿之外, 都無咩好玩~
那個廚房, 係就係好特別 (其他屋苑較少)  但收費實在太貴啦~ 
什麼太陽燈房 , 我想只有男人先會用. d 皮膚照得太陽多, 會老化架!
我想女孩子多數都唔會用.

我其實好期待那個空中花園~ 但唔知係邊呢? 
===

焗桑拿免費!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:c532454a81="Jess&Burns"]我地H 室就唔抵啦.

$1.3 x 638ft = $829.4 per month.

plus: $150- 會費

( $829.4 + $150 ) / 638ft = $1.54 per ft

不過包上網,都算OK la.

但老實說,個會所除左做”沾”同焗桑拿之外, 都無咩好玩~
那個廚房, 係就係好特別 (其他屋苑較少)  但收費實在太貴啦~ 
什麼太陽燈房 , 我想只有男人先會用. d 皮膚照得太陽多, 會老化架!
我想女孩子多數都唔會用.

我其實好期待那個空中花園~ 但唔知係邊呢? [/quote]

大單位最抵......~$1.45/feet.

Club House會員証 同 住戶証 應該係兩樣野
無Club House會員証係唔可以用會所設施架 除0左pool之外,
之前大家都講過架啦,本來大多數人都反對交會費, 
但係唔知點解,而家又咁多會覺得抵喎 :?: