藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: keane
打印 上一主題 下一主題

馬桶又塞左 煩死人!!!!!! [複製鏈接]

[quote:d4fbefb2e4="Billy"]洗澡前熱水前d水通常裝起要黎沖廁.[/quote]
幾好喎,夠環保 :em11:

我屋企又好似無呢個問題
你地驗樓時有無整一大堆廁紙試下去唔去水?
係一開始已經係咁 定係情況轉壞?

[quote:7b924716b9="saga"]我屋企又好似無呢個問題
係一開始已經係咁 定係情況轉壞?[/quote]

一向都係咁.
設計問題....

For me 廳-Bathroom 一向都 OK. But ensuite one got a problem. Therefore it can only be 開小用 if not 試過一地濕晒....
Of course I reported to Defect Office they sent 2 guys after few weeks they used 1 roll of tissue dump in toilet & spend 1/2 days BUT the conclusion is sometimes OK sometimes not. They said is the design problem nothing they can do.... :evil:

[quote:9120afe770="saga"]我屋企又好似無呢個問題
係一開始已經係咁 定係情況轉壞?[/quote]

最衰係收樓後先發現 !  :em06:

我未又係 我諗住用得幾耐得幾耐o羅 !

[quote:4cff12df52="dick&queenie"]一定要買番個吸盤,定期每個禮拜都通下佢,馬桶積下積下就會唔掂。[/quote]

係未日日都要吸我連塞2日點算呀!
:em06:  :em06:  :em06:  :em06:  :em06:
好似話換厠所都無用管業處話條喉管設計有問題 :em05:
又話因為酒店式住宅唔for你經常用厠所 :em05:
你地話有無攪Q錯. :em20:

[quote:32ebb3752c="豆腐人"][quote:32ebb3752c="dick&queenie"]一定要買番個吸盤,定期每個禮拜都通下佢,馬桶積下積下就會唔掂。[/quote]

係未日日都要吸我連塞2日點算呀!
:em06:  :em06:  :em06:  :em06:  :em06:
好似話換厠所都無用管業處話條喉管設計有問題 :em05:
又話因為酒店式住宅唔for你經常用厠所 :em05:
你地話有無攪Q錯. :em20:[/quote]

咁講就好離普 ,唔通佢地響度做野,就唔去大便咩:evil:
永遠愛著您 :em21: [/code]