藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Jeffrey Shirley
打印 上一主題 下一主題

大家一齊考考眼力 [複製鏈接]

[quote:bc1221ba4b="H&H"]我從來都睇唔出呢d野架 點解?[/quote]me too..... ops:  :?:  :?:
藍澄藍澄我愛你

[quote:795832ab3b="Jess&Burns"]將支筆放在畫中間望住約10秒. 然後斬眼5次 便會看到.[/quote]都係唔得既 我對眼有問題?????
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

好. 我再詳細d 講一次.

將支筆放在畫中間
- 筆與畫距離約4-5cm , 而你的眼睛與筆的距離約1.5個手掌位 
- 水平望住支筆, 同時眼尾望住張畫( 記住焦點仍然在筆上 ) 約10- 20秒.
你會覺得有點眼花. 於是斬幾下眼 畫中的3d 圖便會浮出來.

有些人真的是看不到的 eg: burn burn . 因為他有遠視. 而且有lazy eye.
===

我用o既方法係﹐定眼望住幅圖一陣﹐然後out-focus (唔知點形容﹐總之好似變焦)﹐跟住就會睇到啦
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

[quote:380935f5fa="bikbark"]我用o既方法係﹐定眼望住幅圖一陣﹐然後out-focus (唔知點形容﹐總之好似變焦)﹐跟住就會睇到啦[/quote]

好似發白日夢那種out-focus.
又或者infinity focus.
超頻COD中 (Compulsive Obsessive Disorder)

當大家開工開始 hub 眼訓既時候試下,睇下得吾得! :em17: