藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Suzuki
打印 上一主題 下一主題

一生勞碌為了什麼? [複製鏈接]

[quote:b367b43ac8="Jess&Burns"][quote:b367b43ac8="vivian"][quote:b367b43ac8="Jess&Burns"]我發現 這個世界上 只有兩個人會覺得你重要和與眾不同..一個是你的媽媽 另一個是你的老公......[/quote]

還有一個人覺得您重要和與眾不同 那個就是"自己"了..... 8)[/quote]

對![/quote]
點解我冇覺得自己重要和與眾不同o既﹖ :?:
馬蹄踏水亂明霞,醉袖迎風受落花。

[quote:936340333f="leemoksau"][quote:936340333f="Jess&Burns"][quote:936340333f="vivian"][quote:936340333f="Jess&Burns"]我發現 這個世界上 只有兩個人會覺得你重要和與眾不同..一個是你的媽媽 另一個是你的老公......[/quote]

還有一個人覺得您重要和與眾不同 那個就是"自己"了..... 8)[/quote]

對![/quote]
點解我冇覺得自己重要和與眾不同o既﹖ :?:[/quote]

me too...我覺得响呢個世界上對我嚟講最重要就係家人喇(家人就冇分爸爸重要啲定係媽媽重要啲)!  當然我有實例試過喇,真係可以完全忘我!
8)
q.
永遠愛著您 :em21: [/code]

還有一個人覺得您重要和與眾不同 那個就是"自己"了.....  

為什麼那樣說 您們可能覺得我講得好行貨....

因為我覺得呢個世界,無話邊個永遠係您身邊,父母有老去的一日,兩夫妻邊個拜拜先亦無人知...

所以 唔係話對父母家人唔好,係做多個保障,對自己要好 為自己而活 價值係自己比自己的. 假如有一日重要的人不再,自己還在,那麼找到好好生存下去的藉口了。
原居民2004~2013

[quote:4e5a95203e="vivian"]點解要咁說,可能好亞Q.....

因為我覺得呢個世界,無話邊個永遠係您身邊,父母有老去的一日,老公亦然。

唔係話對以上者不好,係做多個保障,價值係自己比自己的,假如有一日重要的人不再,自己還在,那麼找到好好生存下去的藉口了。[/quote]

其實... 如果要我比較 我會覺得佢地比我重要.

我都有想過 如果佢地有一天死去. 我會怎樣...想象中..我真的想不到好好生存下去的理由. 簡直生不如死.  :em05:
但我不會自殺.
因為自殺會痛. 而我好怕痛.
===

[quote:c8dc48a03a="Jess&Burns"]
其實... 如果要我比較 我會覺得佢地比我重要.

我都有想過 如果佢地有一天死去. 我會怎樣...想象中..我真的想不到好好生存下去的理由. 簡直生不如死.  :em05:
但我不會自殺.
因為自殺會痛. 而我好怕痛.[/quote]

如果係咁.
我諗你第時最好生番個.
父母老公死o左重有仔女.
唔使諗自殺咁慘.

BURN BURN 要努力呀.

生仔好痛架喎~ 我好怕痛....都係領養好d.
===

唔痛過 你又未必覺得個仔女重要播.

唔使啦~養佢都夠肉痛la
===