藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: roland and may
打印 上一主題 下一主題

廚房抽氣扇 [複製鏈接]

I've wrote it down on my defect list ....long time ago. When I saw this then I called Defect Dept. today they replied that they will fix it for me tomorrow.
Billy do you write it down on your defect list ??? If so call them & ask. Don't trust them they will call you.

Hello Kitty

I haven't write down on the defect list.
Hence I don't know if they will fix it for me.

Billy

I don't have wrote this in defect list and Ms Lui said change for whole Rambler Crest!!

之前打風我都有漏水情況後來幫我加左.一定要加.

[quote:8edcb7c23b="roland&may"]I don't have wrote this in defect list and Ms Lui said change for whole Rambler Crest!![/quote]

Thanks for your information.

Billy

[quote:567c2e8768="kyu"]各位

此為設計錯誤問題 因抽氣扇出風口為室外 一般為防水式自動開關百葉片 但我們現在安裝的為固定百葉片; 當落雨時 冇風吹就冇問題 如落雨時風吹向廚房 雨水就從固定百葉片進入室內 前兩次黑雨時 因季候風吹正廚房窗 兩次都有水漬留於廚房窗台及工作枱上.
現改善工作是把抽氣扇正面之百葉片封住 使雨水不能直接進入 抽出室外的空氣只從周邊排出。[/quote]

唔該晒! 咁我諗我要打電話落去問下先...好似無整過....
~~我地新婚喔!~~ ~~好Sweet~~ http://www.webshots.com/user/kilianho 若不是耶和華建造房屋 建造的人就枉然勞力; 若不是耶和華看守城池 看守的人就枉然儆醒! (詩127:1)

我仲衰,因為仲未搬入去,所以完全唔知發生"mud"事,不過,我都就快搬啦,好開心呀,好快可以同你地做鄰居呀     

佢係咪會主動聯絡我地安裝? :?:  :?:
藍澄藍澄我愛你

[quote:2ef192a849="Sweetcouple"]我仲衰,因為仲未搬入去,所以完全唔知發生"mud"事,不過,我都就快搬啦,好開心呀,好快可以同你地做鄰居呀     [/quote]

好呀好呀! 快d搬入黎啦! 到時去你度參觀下~   
~~我地新婚喔!~~ ~~好Sweet~~ http://www.webshots.com/user/kilianho 若不是耶和華建造房屋 建造的人就枉然勞力; 若不是耶和華看守城池 看守的人就枉然儆醒! (詩127:1)

今日約左朝早 10:15am 整抽氣扇,專登請半日假係屋企等佢地,
點知到 10:35am 都仲未見人,於是打個電話去問個究竟,
接電話個位人兄竟然同我講話依家先同我約師傅,我話一早已經約左喎,
佢就話:我唔知師傅係邊架麻;之後我就打俾R,等R同佢地講(男人出面好D),
剛剛先知幫我地約時間個位阿哥話,師傅原來今日病左,然後再約星期六先整。

我真係火都黎 :evil: ,接電話個位人兄態度好差不特只,而且點解唔一早通知我話改時間,
等我白等同浪費半日假(打工仔假期好重要架麻),真係想立即丙佢!

:em13:  :em13: 咸蛋黃 :em20: