藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: SEVEN
打印 上一主題 下一主題

管理費 & 差餉費 [複製鏈接]

Re: 管理費 & 差餉費

[quote:7e8dc88ec2="SEVEN"]1) 管理費是否要比按金  要比幾多期 ?
2) 差餉 好似頭一年不用比 但第二年要比幾多 ?
[/quote]

可以到樓下售樓處 取售樓書及間隔圖 裹面有詳盡資料.

Re: 管理費 & 差餉費

[quote:95d04765a9="半伯"][quote:95d04765a9="SEVEN"]我有以下問題 請求大家幫幫忙解答小妹 :
:?: 2) 差餉 好似頭一年不用比 但第二年要比幾多 ?
ops:
[/quote]

差餉唔係頭一年不用比 收左樓就開始要計 待估值完成後會一次過追收 最近大家應該已經收到差餉物業估價署的有關文件 記得填好及寄回.[/quote]

差餉物業估價署最近寄來o既文件裏 題及差餉預算由六月起徵收.

你地收到差餉單未 ??
有無人詰比我聽如果單位係"683"呎 實際交幾多到 ??
:!:

[quote:9857abef96="SEVEN"]你地收到差餉單未 ??
有無人詰比我聽如果單位係"683"呎 實際交幾多到 ??
:!:[/quote]

我都想知道 ??  :em03:

我都想知道 ?? :!:
:em14:  請好心人解答下 !

總之要比錢就唔happy!!!! :em05:  :em05:
藍澄藍澄我愛你

[quote:683178658c="Crystal"]總之要比錢就唔happy!!!! :em05:  :em05:[/quote]

即係幾多 ??? :em08:

[quote:92764a78e1="Crystal"]總之要比錢就唔happy!!!! :em05:  :em05:[/quote]

上手業主竟然無交管理費 !  :twisted:  :twisted:
so cheap !  :em12:  :em12:

[quote:42838b41a5="BLUE"][quote:42838b41a5="Crystal"]總之要比錢就唔happy!!!! :em05:  :em05:[/quote]

上手業主竟然無交管理費 !  :twisted:  :twisted:
so cheap !  :em12:  :em12:[/quote]

管理費係跟人定跟樓o架?咁洗唔洗你比?
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:8dcfc951af="grassman"]
管理費係跟人定跟樓o架?咁洗唔洗你比?[/quote]

係跟樓 !
我已問左管理處 是晤會退回接金比上一手業主..
所以佢地未晤交管理費o羅 ! :em08:  :em08: