藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: RamblerVillager
打印 上一主題 下一主題

88F夠客開全日直通車 [複製鏈接]

我試過由青衣城返RC -> 45分鐘

88F 去青衣機鉄站

贊成第一條.
另  外運输  處班  九  官要認真 為 RC 居民搭車的問题
作出適當的服務 唔係去找的理由去 拒絕 RC 居民
搭車的 合理要求.
不如班九官唔好搭車返工
日日行路返 運输   處 返    工 睇吓占、、、、 :em10:  :em16:

Just send the complain to TCU  :evil:
See they will reply soon

我寫了去 叫他們不如合併88E同88F 88E原本由碼頭去機鐵.

http://www.info.gov.hk/tcu/chi/suggestion/index.htm

個議員每月收幾皮野津貼 又得閒 都唔識幫手
不如 丙吓佢好噃!!! :em13:  :em17:

大家...
目前入住既人數已經夠多啦 我地是否應該再發起一次簽名運動呢...
本人雖然仲係學生 但係如需要工作人員幫手 隨時搵我呀

[quote:8b9b14a317="黎公子"]依家88F車程連等車 分分鐘十幾二十分鐘 大佬搭地鐵十幾二十分鐘過到海啦 !!
我都覺得加條shuttle去青衣城係最好o既解决方法.[/quote]

if you take 279X you can go sheung shui within 20minute.

今晚9:30 pm 搭88f 得0個三條友搭個司機話條線loss 好多錢小巴公司同運輸署都同意將88f 直通青衣城 但青衣9個區議員當中有一個姓黃的(好似係翠怡花園個區議員)就十分反對使88f不能直通青衣城係唔係真有無人知呀?
有無人可以check0下個pk想點?

點解另外8個人唔夠佢一個鬥?如果有人強裂反對番佢嘅十分反對就好喇!等我又打下去比D議員反映下先
:em05:司徒思 :em03: 司徒三思 : :em12: 司徒四思律師會計師事務所

我想問:
1. 他反對的理由係...????? 關他何事??
2. 9 個有 1 個反對點解不是 "少數復從多數" o既?