藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Stephen@RC
打印 上一主題 下一主題

個浴缸"失"點開. 請問 [複製鏈接]

今早suddenly比我擰到.
但係中間有絛野. 邊種filter suitable   :?:   
THANKS everybody

[quote:c46aba13f9="Stephen@RC"]今早suddenly比我擰到.
但係中間有絛野. 邊種filter suitable   :?:   
THANKS everybody[/quote]
你想阻隔頭髮?
葵涌新都城日本城(不在收$的一邊 在另一邊買廚房廁所用品的)有款10元一個的"隔" 它是好像一個有孔的碗反轉蓋到去水位 因此不用擰走去水蓋.
但請問如何擰走去水蓋?
Thanks!
Don\'t worry be happy!! ^_^

[quote:506bff606d="kk-in-hk"][quote:506bff606d="Stephen@RC"]今早suddenly比我擰到.
THANKS everybody[/quote]
你想阻隔頭髮?
葵涌新都城日本城(不在收$的一邊 在另一邊買廚房廁所用品的)有款10元一個的"隔" 它是好像一個有孔的碗反轉蓋到去水位 因此不用擰走去水蓋.
但請問如何擰走去水蓋?
Thanks![/quote]

你只要anti-clockwise擰就開啦..
我想問個cover唔會float起 ???

[quote:1709f56c77="Stephen@RC"]
我想問個cover唔會float起 ???[/quote]

Thank you you first! ^_^
唔會float起.
佢有2處"suppose"可以好似d"真空"吸盤咁吸在浴缸 但如果大力倒水就一樣會甩 但如果只係淋浴而又踩唔到個cover是沒問題的. 百幾磅人踩落去就一定甩出來. 不過就算吸唔實 都唔會周圍走 都可以罩得住去水位.
日本城有2款賣 1款$101款廿幾 唔知有什麼不同 我就是用$10的1款.

[quote:bc6d3832ce="kk-in-hk"][quote:bc6d3832ce="Stephen@RC"]
我想問個cover唔會float起 ???[/quote]

Thank you you first! ^_^
唔會float起.
佢有2處"suppose"可以好似d"真空"吸盤咁吸在浴缸 但如果大力倒水就一樣會甩 但如果只係淋浴而又踩唔到個cover是沒問題的. 百幾磅人踩落去就一定甩出來. 不過就算吸唔實 都唔會周圍走 都可以罩得住去水位.
日本城有2款賣 1款$101款廿幾 唔知有什麼不同 我就是用$10的1款.[/quote]

let me to take a look at weekend sin .
thanks a lot

我都買左$10 O個款
請問大家個浴缸去水去得好唔好?
同埋大家屋企0既水壓點?
我開水喉0個陣時快時慢
大家有冇咁0既情況?

去水ok.
不過開水喉之後就好似你case "姪下姪下"咁. 之前 Mr. Fire Ms. Fire 都好似係咁.

originally  去水好摱. 開左個蓋見到好多rock係入邊.
clean up 後以家好快...
以家個水壓好大.. 

今日我親眼睇到和黃雜工修理我個單位,浴缸塞一按個塞會下降,再按個塞彈上去水,就是這麼簡單。如果不能操作再到收樓處求助。 :

我個已經壞左 按個"塞"都唔會下降 執漏D人(阿Ban)話入左伙可能唔會幫我整 :em13:  :em13:  :em10:  :em10: