藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 我是誰
打印 上一主題 下一主題

投訴信已發出 [複製鏈接]

[quote:ec929b9a39="我是誰"]封信係星期日晚傳眞去壹週刊嘅,星期一我再寄出正本。

壹週刊的確唔係一本有公信力的週刊,嘩眾取寵的技巧大家早已領教!但係寄去明報、SCMP又會有幾多人睇?東週刊、快週又唔敢[得罪]李生,壹週刊至少每期有十五萬讀者。

我唔敢話寄去傳媒一定有幫助,但係我哋已經争取咗2 、3 個月;由小至大,一步一步同佢哋Fight,我哋每次話要[投訴],佢哋先至派人同我哋[溝通],但結果無一次承認係[正式會議],更沒有任何承諾;同管理處[開會]係咁,同和黃物業總經理[開會]又係咁!

我哋係真金白銀買樓,投訴信上嘅要求亦不是强人所難;點解要乞求和黄可憐?被人玩了三個月,還要笑着口臉求他再玩自己?如果這是其它業主的决定,我只有說人各有志。[/quote]

我是誰兄 上一次因為要迫五座負責人上去睇下個單位 迫佢做野 所以結果同你 講講下野走左去 唔好意思呀~  :em14:

想請問一下你 除左呢個七傳媒之外 你仲有無去信其他較有公信力既傳媒?

我是誰 我支持你  :em11:                                            
你做得.琠w錯 大家都有眼睇.

[quote:3d4ad89384="Ice"]你仲有無去信其他較有公信力既傳媒?[/quote]

係香港還有有公信力既傳煤嗎? 有 不過只得好少人睇. 不過我唔係講明報 而係一份真正有公信力嘅報紙. 就係國際先驅論壇報 International Herald Tribune (IHT). 這一份真係香港法定報紙之一黎架 由New York Times同Washington Post合資.

http://www.info.gov.hk/chinfo/notice-c.htm

其中一個人可能會睇到 就係和黄總經理霍建寧 若果呢條友係有料 就一定睇. 就算他唔睇 這份報紙係世界各地有好多讀者 若果投訴登出 跨國大公司和記黄浦 係自己總部香港 賣嘅唯一樓盤-藍澄灣 管理和品質粗劣 會唔會笑大人個口 係英國同新加坡嘅買家會對和黄賣嘅樓有信心嗎? 瑞典意大利嘅買家會對3G電話有信心嗎? 美國歐洲嘅投資者會對和黄股票有信心嗎?

大家只要有想像力 未必唔得 因為和黄係跨國公司 IHT係跨國報紙 對等啊.

我是誰 有冇興趣寫份英文譯本寄去?

IHT總社:
6 bis rue des Graviers
92521 Neuilly Cedex
France

www.iht.com
letters@iht.com

香港分社:
1201 K Wah Centre
191 Java Road North Point
Hong Kong

Tel: (852) 2922 1188
Fax: (852) 2922 1190

[quote:210b37705c="dick&queenie"]誰兄,唔做都做左,冇人會再怪你,甚至支持你。
不要太過在意做過或曾經做過咩事,做人最重要對得住天地良心。
有人講過:藍澄灣係一班年青人,用愛與互相關懷而興建出來的。
錯對與否,唔係我一句支持,佢一句反對就係結果。
最終都認為你係出於好意..(見這麼多人support就知)....

p.s.你咁為大家,實有好報。^^3[/quote]

講得好! SUPPORT! 做自己認為要做的事! 喺呢度希望每人能尊重及容納不同的聲音與意願 這是這個網站可貴可愛之處 不願再聽到一些攻擊個人性質的言詞 更不應給任何壓力與為我們出心出力的鄰居 否則日後還有人願意站出來嗎?在此再次謝謝"我是誰" "WYCHAN""LIUH""HALES".......及此網其他管理員出過カ的鄰居等等 排名不分後 如有遺漏 希望不要介意!

[quote:c547fd8fdc="dick&queenie"]誰兄,唔做都做左,冇人會再怪你,甚至支持你。
不要太過在意做過或曾經做過咩事,做人最重要對得住天地良心。
有人講過:藍澄灣係一班年青人,用愛與互相關懷而興建出來的。
[/quote]

Dick兄 究竟係邊個講埋d咁戇居的說話 ?  :em17:  :em17:  :em17:  :em17:  :em17:

我是誰兄 非常多謝你為我們所作出的貢獻 唔似其他人咁 得個講字 又為左私心唔想藍澄灣的事公諸於世  :em20:

大家幫手 :em20:  和黄好過啦.

[quote:f6fbef5685="我是誰"]封信係星期日晚傳眞去壹週刊嘅,星期一我再寄出正本。

壹週刊的確唔係一本有公信力的週刊,嘩眾取寵的技巧大家早已領教!但係寄去明報、SCMP又會有幾多人睇?東週刊、快週又唔敢[得罪]李生,壹週刊至少每期有十五萬讀者。

我唔敢話寄去傳媒一定有幫助,但係我哋已經争取咗2 、3 個月;由小至大,一步一步同佢哋Fight,我哋每次話要[投訴],佢哋先至派人同我哋[溝通],但結果無一次承認係[正式會議],更沒有任何承諾;同管理處[開會]係咁,同和黃物業總經理[開會]又係咁!

我哋係真金白銀買樓,投訴信上嘅要求亦不是强人所難;點解要乞求和黄可憐?被人玩了三個月,還要笑着口臉求他再玩自己?如果這是其它業主的决定,我只有說人各有志。[/quote]

我是誰兄:
既然知道是"人各有志" 沒有一個方案是所有人都完全認同 本人也覺得是和黃理虧在先 投訴他完全合理(我只是覺得應多給一點時間) 所以不要覺得很為難 這工作麻煩兼開罪別人. 實在辛苦您 現在只好靜侯佳音了
ps: 持不同意見原本就不是罪 大家都想RC 好 請不要"猜疑"不同意見者 我支持和肯定您的貢獻!

身為藍澄灣一份子...... 我以你為榮......... :em11:

:em13:  :em13:  :em20:

我看投訴信除了寄予壹週刊外 是否也要寄予消委會、屋宇署、區議會、
各大政黨、各大傳播機構、ICAC 等及要 c.c. 給和黃及長實

因樓宇質數這樣差不知是否偷工減料及有人貪污