藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: diedsee
打印 上一主題 下一主題

洗衣機下面 ge 地磚 [複製鏈接]

我好肯定我係冇磚
佢哋求其比塊木板我舖平就算
明日終於有匙攞 希望真係ok啦!!
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

唔好意思 我有d比較負面既問題...
冇左地磚:
1.  磚同木之間會否有空位 如果有會否做成洗衣機強力轉動時不穩及構成危險?
2.  長遠計會否影響整個廚櫃的結構安全?
3.  地台去水方向?  是否向洗衣機? 將來會否於洗衣機底積水?
4.  d 木會唔會吸水 容易腐爛?
5.  d 木會否發"梅"?  變成細菌溫床?
6.  ...

其實重有d 問題 不過主要係上述一d 衛生問題比較重要...

希望你冇上述問題.

入伙大吉

[quote:c26cc830d7="manhk167"]唔好意思 我有d比較負面既問題...
冇左地磚:
1.  磚同木之間會否有空位 如果有會否做成洗衣機強力轉動時不穩及構成危險?
2.  長遠計會否影響整個廚櫃的結構安全?
3.  地台去水方向?  是否向洗衣機? 將來會否於洗衣機底積水?
4.  d 木會唔會吸水 容易腐爛?
5.  d 木會否發"梅"?  變成細菌溫床?
6.  ...

其實重有d 問題 不過主要係上述一d 衛生問題比較重要...

希望你冇上述問題.

入伙大吉 [/quote]
真係幾負面既問題
不過我concern 3 多啲...
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

1. 唔明 會有什魔危險? 唔會擦出火花呀?
2. 好似個廚櫃本身係蔗渣 都冇結構...
3. 呢個死得人--- 好似開個私人蚊場!
4. 唔水浸唔會 水浸一定會
5. 唔識...

不如去日本城買塊plastic 鉆板replace佢好過...