藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: iris
打印 上一主題 下一主題

吾識換鎖謄 [複製鏈接]

[quote:14c8a43dba="5th Element"]Rambler Crest 用BONCO鎖膽尺寸係1寸半長,亦可以用其他牌子,例如 Super-T-Lock 或者 Multi-T-Lock。

前者平過後者。據多位行家講,後者貴係因為廣告效用;功能相差無幾。 :roll:

Super-T-Lock 為$260 左右,Multi-T-Lock 就大約$400;但兩者尺寸都無寸半。一係長過寸半,一係就短過。 :shock:

就行家意見同本人經驗,Super-T-Lock寸三完全無問题。早兩曰試幾次裝拆之後,我今日換新Super-T-Lock 鎖膽,完全正!

另外,換鎖膽千祈唔好大力同用死力;一會整壞,二唔需要! :em16:  :wink:[/quote]

我就換o左Multi-T-Lock.
超頻COD中 (Compulsive Obsessive Disorder)

[quote:7705e3017b="5th Element"]Rambler Crest 用嘅BONCO鎖膽尺寸係1寸半長,亦可以用其他牌子,例如 Super-T-Lock 或者 Multi-T-Lock。

前者平過後者。據多位行家講,後者貴係因為廣告效用;功能相差無幾。 :roll:

Super-T-Lock 為$260 左右,Multi-T-Lock 就大約$400;但兩者尺寸都無寸半。一係長過寸半,一係就短過。 :shock:

就行家意見同本人經驗,Super-T-Lock嘅寸三完全無問题。早兩曰試咗幾次裝拆之後,我今日換咗新Super-T-Lock 鎖膽,完全正!

另外,換鎖膽千祈唔好大力同用死力;一嚟會整壞,二嚟唔需要! :em16:  :wink:[/quote]

multi-T-lock都有寸半架!
我o係荃灣買左個寸半螺絲頭寫明藍澄合用而且我已經換左非常好架 :em11:
不過就真係幾貴...
但係為左安心冇所謂啦

我都有個muti lock鎖膽
有三條唔同顏色的匙 一條無顏色的匙
條無顏色的匙 係咪百合匙0黎0架!!!

即係用入任何一種顏色的匙開後 都可以用呢條無顏色的匙開0架??

[quote:fa00d472c2="Tomato"]我都有個muti lock鎖膽
有三條唔同顏色的匙 一條無顏色的匙
條無顏色的匙 係咪百合匙0黎0架!!!

即係用入任何一種顏色的匙開後 都可以用呢條無顏色的匙開0架??[/quote]

點解你有四條匙?
我買鎖膽返來時只有3條匙wor? :em07:

我真係有四條匙喎 :shock: !!!

咁muti lock鎖膽可唔可以配匙呢??
因為個鎖係人地送 所以我乜都唔知 都係問0下佢先..........

[quote:ffa1e507d7="Tomato"]我真係有四條匙喎 :shock: !!!

因為個鎖係人地送 所以我乜都唔知 都係問0下佢先..........[/quote]

我係3條匙加一張卡 張卡用來配匙ga!!! :em03:

[quote:792ba354f7="草龍"][quote:792ba354f7="Tomato"]我真係有四條匙喎 :shock: !!!

因為個鎖係人地送 所以我乜都唔知 都係問0下佢先..........[/quote]

我係3條匙加一張卡 張卡用來配匙ga!!! :em03:[/quote]

好迷惘tim :shock:

買mul-t-lock 因為貪佢要用卡才配到匙. 之前bonco好易被人配到.
超頻COD中 (Compulsive Obsessive Disorder)

張card係點0架???我無0既?? :?:

[quote:d35d208064="Tomato"]張card係點0架???我無0既?? :?:[/quote]

Credit Card Size 上面有幾組號碼.