藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Tomato
打印 上一主題 下一主題

Snoopy (包括Peanuts同Woodstock)愛好者大召集 [複製鏈接]

Re: Snoopy (包括Peanuts同Woodstock)愛好者大召集

[quote:18be3a9fde="H&H"][quote:18be3a9fde="Tomato"]你地知唔知邊度有Snoopy專門店呀???
我知家樂有兩間 不過賣得真係好貴呀!!!
以前先達同銅鑼灣 (係咪叫小田急??)都有 唔知而家仲存唔存在呢???[/quote]
先達果間搬左去雅蘭之後應該再搬左去家樂其中一間係佢喇
佢果度D野真係向日本買架 我向日本見過果D佢地都有賣 其實比起向日本買唔係貴好多咋可能係YEN貴[/quote]

唔怪得家樂多左一間啦!!如果我有得去日本就好喇!!

我鍾意snoppy家族o既產品,我覺人多熱鬧d開心d. 而當中我最鍾意係marice,因為個樣夠懵 :mrgreen:

我個老頂已經定o左個snoppy家族o既掛牆鍾作入伙禮物, 不過唔知先可以入伙 :em06:  
G :em21: P

我好細個已經好snoopy架啦因為一個snoopy公仔開始不過近呢五六年開始愛woodstock上次去日本已經數左少少....
今次新居入伙點會少得佢地份....
tomato 個木櫃靚.....
近日我都係都搜羅緊上星期係吉之島買左對拖鞋$29.9非常抵
仲有一些其他日用品做緊特價不妨去睇下...
ks

我其實都鍾意snoopy o架,不過就唔係好似你o地咁"die-hard fans"
我第一隻snoopy係一年級o個陣考第一(好似係第一)媽咪買俾我o既,係一隻搪膠snoopy著住tee + 牛記 + roller鞋,全部都換得o架,我到依家仲keep住,我亦都係由o個陣開始先發覺snoopy背脊係有一個黑色圓點"胎記"  
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

[quote:36478150a2="bikbark"]我其實都鍾意snoopy o架,不過就唔係好似你o地咁"die-hard fans"
我第一隻snoopy係一年級o個陣考第一(好似係第一)媽咪買俾我o既,係一隻搪膠snoopy著住tee + 牛記 + roller鞋,全部都換得o架,我到依家仲keep住,我亦都係由o個陣開始先發覺snoopy背脊係有一個黑色圓點"胎記"  [/quote]

而家可能已經絕版喇!!
其實我都有鍾意其他公仔0架 (例如My Melody Monchhichi) 不過Snoopy永遠都係大婆lor!!

我記得細個0個陣 我夾硬要我隻Snoopy同Minnie結婚...........

[quote:ac919b4176="Tomato"][quote:ac919b4176="bikbark"]我其實都鍾意snoopy o架,不過就唔係好似你o地咁"die-hard fans"
我第一隻snoopy係一年級o個陣考第一(好似係第一)媽咪買俾我o既,係一隻搪膠snoopy著住tee + 牛記 + roller鞋,全部都換得o架,我到依家仲keep住,我亦都係由o個陣開始先發覺snoopy背脊係有一個黑色圓點"胎記"  [/quote]

而家可能已經絕版喇!!
其實我都有鍾意其他公仔0架 (例如My Melody Monchhichi) 不過Snoopy永遠都係大婆lor!!

我記得細個0個陣 我夾硬要我隻Snoopy同Minnie結婚...........[/quote]
係呀,早幾年d人乜都炒o既時候,我o個隻snoopy如果係連盒無開過好似聽聞要幾千蚊o架,不過我又無諗過賣,話晒都係媽咪送o架嘛!

我淨係試過要隻snoopy騎住隻嘉菲貓咋  :roll:
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

[quote:ee56e9a5ea="bikbark"][quote:ee56e9a5ea="Tomato"][quote:ee56e9a5ea="bikbark"]我其實都鍾意snoopy o架,不過就唔係好似你o地咁"die-hard fans"

而家可能已經絕版喇!!

我記得細個0個陣 我夾硬要我隻Snoopy同Minnie結婚...........[/quote]
係呀,早幾年d人乜都炒o既時候,我o個隻snoopy如果係連盒無開過好似聽聞要幾千蚊o架,不過我又無諗過賣,話晒都係媽咪送o架嘛!

我淨係試過要隻snoopy騎住隻嘉菲貓咋  :roll:[/quote]

緊係唔賣啦 如果係我就算比一萬我都唔賣!

又令我諗起 我以前屋企都有隻加菲 Minnie係加菲個阿姨 即係Snoopy係加菲個姨丈........ :em17:  :em18:

咁你地有冇曾幾何時 為左snoopy 日日走去麥記........諗起都好厭.....麥記d野食
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

[quote:05317e21af="H&H"]咁你地有冇曾幾何時 為左snoopy 日日走去麥記........諗起都好厭.....麥記d野食[/quote]

我有第一套個28隻snoppy......係我老頂好辛苦咁幫我換番o黎   佢地第時會跟我一齊入伙
G :em21: P

嘻嘻 我兩套都有齊 仲有一套係毛公仔! 之後有果d 一套四五隻就冇再換lu
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~