藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Royhk
打印 上一主題 下一主題

好慢又成日error [複製鏈接]

[quote:62416c07f7="hales"]我唔係發脾氣...不過問心..你..又付出左幾多呢?
是需要大家一起付出才可以的[/quote]

裕二(hales)...唔使勞氣,
字裡行間....有人玩針對,係人都睇得出。
大人做大事,何足掛齒。錫番 :em21:

167來到呢度,我實在忍無可忍了,你條友仔.....成日響度玩野
夠膽就除左件衫,接我一句.............
.......................................................
吾空~你曳曳啦~~ :!:
大家算有緣相聚於藍澄天空下~~係要互助互愛架~~~知道冇
好!等為師打你屁股~~~打~~打 :em20:   :em17:  :em17:
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:8599693041="hales"][quote:8599693041="manhk167"]慢就係"慢"
但只能怪自己 上左藍澄灣當.  與hales無關.
但係要host個service 應該做好d.
我唔覺其他網有咁既問題 但我地就...
唔通層樓唔好個網就可以咁?  唔好比外人話我地 唔可以話盡力就算. 要想辦法.[/quote]
嗯...有時o的野...將心比己啦
service做到幾好都可以的
塞車問題當然唔會解決唔到囉....
走去data centr租個service櫃保証24x7有無限bandwidth都可以的...
唔岩又可以整部hot swap SCSI raid 幾隻harddisk同步run
甚至做埋自動custering吧...
問題係....我有需要去買咁既server嗎? 我應該要俾錢租server櫃嗎?
service可以做到幾好一定係要睇個resource的..
我唔係發脾氣...不過問心..你..又付出左幾多呢?
我都有講過好多好多次的了 我們當然想有更好既resource
將個forum再搞好o的問題係邊度來resource呢? 係咪?
而有一個重點...回到Time = 0的時代...
在開forum時已經有說過個forum我係開住先..
而hosting既問題係一定要在小弟正式入伙前就要解決...
所以個forum唔係belong to 我一個人咖..
日後要繼續maintain個forum是需要大家一起付出才可以的[/quote]

各位管理o個siteo的鄰居 你o地做o的一切大家都有眼見.
你o地o的努力我想信大家都好感謝.
大家以和為貴.  :em19:

大家以和為貴都要大家合作先成事ge! 起碼唔係講什麼"多餘"/"廢話" 呢D咁既態度lor!

希望大家可以和平共處 咁上黎呢度都happy happy 嘛
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

可以講下hosting要求嗎?
行到php,無限流量,400mb容量夠唔夠?

哈哈.!  "多餘."  "廢話."
HONG KONG 一路7下落去...

我冇話HALES.  佢有火 我冇聲出.

SERVICE唔OK 係事實 怪... 只好怪自己太愛藍澄.

師傅

其實"一動不如一靜"定係"一靜不如一動"實際?

徒兒唔明.

冇事啦...點都好....多謝hales... :em21:

[quote:9c95db3358="hales"][quote:9c95db3358="manhk167"]慢就係"慢"
唔通層樓唔好個網就可以咁?  唔好比外人話我地 唔可以話盡力就算. 要想辦法.[/quote]
走去data centr租個service櫃保証24x7有無限bandwidth都可以的...
唔岩又可以整部hot swap SCSI raid 幾隻harddisk同步run
甚至做埋自動clustering吧...
問題係....我有需要去買咁既server嗎? 我應該要俾錢租server櫃嗎?
service可以做到幾好一定係要睇個resource的..
我都有講過好多好多次的了 我們當然想有更好既resource
將個forum再搞好o的問題係邊度來resource呢? 係咪?
而hosting既問題係一定要在小弟正式入伙前就要解決...
日後要繼續maintain個forum是需要大家一起付出才可以的[/quote]

Thanks Hales. 您並不孤單 :em16:  有大把藍澄同胞在周圍 要幫手就開聲 :em19:

[quote:8890adb237="hales"][quote:8890adb237="manhk167"]慢就係"慢"
甚至做埋自動clustering吧...

Sorry!!可能我問錯問題!!!大家take it easy!!

有邊個唔愛RC ar 其實hales佢地真系付出咗好多啦 須然唔系好熟 但我亦好感
激佢 因為尼d系無私嘅付出.
我諗系時候我地都要做番d嘢 嘅然尼個網系我地藍澄灣嘅 所以我提議大家不防攞少少錢出黎up grade佢 以我地而家嘅會員基礎下計 如果有5成人參加 我諗每戶100蚊都應該差唔多喇 亦可能有d人會比較自私 唔想比出黎 只想分享 但我覺得最緊要系自己ok 唔好諗人地點諗 請問有冇人支持尼? 如果有 請給我回復 我會聯絡d管理大佬開始做嘢啦... :!:

[quote:8fdeaebdc3="atrick & Cherry"]有邊個唔愛RC ar 其實hales佢地真系付出咗好多啦 須然唔系好熟 但我亦好感
激佢 因為尼d系無私嘅付出.
我諗系時候我地都要做番d嘢 嘅然尼個網系我地藍澄灣嘅 所以我提議大家不防攞少少錢出黎up grade佢 以我地而家嘅會員基礎下計 如果有5成人參加 我諗每戶100蚊都應該差唔多喇 亦可能有d人會比較自私 唔想比出黎 只想分享 但我覺得最緊要系自己ok 唔好諗人地點諗 請問有冇人支持尼? 如果有 請給我回復 我會聯絡d管理大佬開始做嘢啦... :!:[/quote]

我支持hales 支持藍澄 更加支持Patrick同cherry肯做發起人 :em21:  :em21:
大家出少少力同少少錢 就可以令這個大家庭更完美 我願意做!!
有進一步行動請通知我!!!