藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: qualcomm
打印 上一主題 下一主題

玩完loo.... Who is so stupid? [複製鏈接]

冇錯噪音問題比比皆是不用太介懷 60幾分貝圖書館都40啦而且示範單位開窗也不覺嘈有誇大之嫌! :em10:
藍澄藍澄我愛你

[quote:5ae58b41f5="H&H"]我都有同感 不過個節目又唔係幫我地賣廣告 都唔可以expect佢講d好既野 不過應該公平d 講下d好既事實又講下d唔好 只係影左部份唔好既野仲要有點兒誇大左就真係....... :em05: 大家都唔駛太介懷 事實又唔係咁 自己接受開心就ok 啦![/quote]

不要小看傳媒威力 可以殺人於無形 :evil:

I think we need time to let the public know the fact after our friends and relatives come to our home..

睇到個subject. 真係嚇親我.
其實好少事姐 而家d  樓到到都差唔多. 只係因為你係業主 你會緊張d 姐.
佢下一集講星濤灣 好似問題重嚴重喎~  

比佢咁講一講 個發展商先會努力d 改進架麻. 個發展商都唔想比人講衰架. 所以係好事黎架~  唔好唔開心啦~

我與隣居們都覺唔嘈是手工有問D題不但無有線講咁誇會唔會两大老問有牙齒印!

基本上香港就係一個充滿噪音的城市70dB算係咩!

I went to 50C tonight it's very noisy!

[quote:c41d795ea1="qualcomm"]I went to 50C tonight it's very noisy![/quote]But qualcomm said that it is really noisy wow!!

Anyone at 45-50 floor have the same feeling?

嘈.......每個人標準都唔同............有d人打雷都可以一覺瞓到大天光la.......

而且個節目講都對馬路o個邊單位時..........佢話有大貨車經過時最高有70分貝.............注意係有貨車經過"最高"有70..........咁即係話架貨車經過既地方都有70啦...............

我家在青衣北.......向海..........仲成30樓咁高..............都算靜架............但有時瞓唔著都會偶然聽都飛機經過...............咁都係瞓唔著先聽到.............每日都不知有幾多架飛機經過都唔知la...............有時隔黎屋鬧下交都唔止呢個分貝la.............

[quote:edcbec105b="Teresa&Fai"]而且個節目講都對馬路o個邊單位時..........佢話有大貨車經過時最高有70分貝.............注意係有貨車經過"最高"有70..........咁即係話架貨車經過既地方都有70啦...............
[/quote]

Agree. 美景 is more closed to the road.  :em10: