藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: J and P
打印 上一主題 下一主題

交通一流 [複製鏈接]

我都想知由rc搭去葵方的車在哪裏和幾多號? :em14:  :em14:

[quote:ebdb5d55c6="diedsee"]我想知43c 42a 42 & 41係咩車 由邊到去邊到ga 同嚮邊到搭ga??[/quote]

全部係九巴巴士:
43c 由長康去維港灣
42a 由長亨去佐敦
42 由長青去順利
41 由長青去九龍城碼頭

全部都可以係長青村上車
G :em21: P

去葵芳: 九巴有43M 過左隧道個巴士站有得搭 個度同時布綠van出葵芳.
43c 42a 42 & 41都係九巴:
43C去維港灣;
42a去佐敦;
42去順利;
41去九龍城碼頭.
有? 可看看www.kmb.com.hk

咁去rc可以搭到門口嗎??
搭去美景ge車又到唔到rc??
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

41 (勁疏) :em16:
42a(勁密),將來返工都係靠佢 :em11:  :em11:
明天會更好

[quote:576d9cc551="diedsee"]咁去rc可以搭到門口嗎??
搭去美景ge車又到唔到rc??[/quote]

你可以係長青村青桃樓對面落咪得囉.
G :em21: P

我老公係尖沙咀返工架,請問美景是否有村巴出去呢?
明天會更好

不過42a到青桃樓上車都差唔多full晒lu!

[quote:cf887735fa="diedsee"]咁去rc可以搭到門口嗎??
搭去美景ge車又到唔到rc??[/quote]

搭巴士只到RC蛇仔路前的巴士站(青桃樓站) 落車後向前行1分鐘到RC蛇仔路.
去美景ge車得243m(愉景新城-美景)和249m(青衣MTR-美景) 青康路斜路落車後要行5-8分鐘.

唔好意思本人不是青衣居民 想問下除了mtr有咩交通公具可快捷去觀塘/藍田? :?:
koo仔 :) 簡單 令每一天都活得快樂。 :em11: