藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Maggie Johny
打印 上一主題 下一主題

酒店走廊 [複製鏈接]

[quote="Nest"][quote:583639e5fb="女"]
詹生話層樓質素唔差 好過一般長實樓.
[/quote]

Thanks.  Really a good news!!    

yes Mr Yam said RC's quality is better than many other sites too.  Those problems found are not big problems.

[quote:a14e114f00="Nest"]你指什麼問題???

層樓小問題有84項(E單位) 主要是浴室的浴缸有隙 耍填補. 同埋浴室同廚房的地磚花了 要換.
有關浴缸有隙 我認為樓上樓下業主要合作 共同處理好問題 否則日後會滲水.  但係唔知點可以認識樓上同樓下既業主?  :?:[/quote]

唔好怪小妹愚昧i think直接了當 "直踩上去/落樓下"law跟住清楚噤話俾佢知個原因噤大家合唔合作/1唔1齊處理個問題傾先law唔想亦唔好迫 (因為就算迫倒都未必係件好事 :roll: ) 同埋最好就係大家可以合作唔好toilet直接倒太多/成日倒水落水面 (頭先睇完另1邊 "有線link"亞詹生話事計唔好成日倒水就算幾好樓噤倒水法都會攪到樓下天花出事 & 自己個浴缸底又儲大量水!" :em05:  :em16: 當然就係 "大家多多合作 & 為自己和他人著想la 噤自己住得安心之餘大家又開開心心呀嘛 :mrgreen:  ops: "
多1事...不如少1事...少1事...不如唔好生事... :em11: