藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Tomato
打印 上一主題 下一主題

交通大擠塞 [複製鏈接]

我有一個問題....
9號貨櫃場會唔會嚮趕交收幾日造成大塞車??

正常只係塞由貨櫃碼頭路出九龍方向...
如果你唔經既話唔會有問題 所以呢o的日子行北橋好o的囉...
其實呢個風...我今日聽到有人講 唔知打過8號.........=.=
呇a仲如常咁返工 變左最早返到公司

[quote:c4057081a3="L"]但係我今日0900由青衣出門口返觀塘 葵涌道都好暢通喎.
我1030前返到office d同事都好奇怪點解我咁早 :em11:[/quote]
:em02: 想請教你/妳搭42c出官塘快定係出葵芳/葵興轉38快因我女友都係返官塘.   :em14:  :em14:  :em14: 謝謝指教!!!!

[quote:4045f9efb9="L"]但係我今日0900由青衣出門口返觀塘 葵涌道都好暢通喎.
我1030前返到office d同事都好奇怪點解我咁早 :em11:[/quote]

返觀唐要個半鍾???  平日要幾多時間ar???
我女友外家係將軍澳...  

[quote:7e7272c352="Solskjaer"][quote:7e7272c352="L"]但係我今日0900由青衣出門口返觀塘 葵涌道都好暢通喎.
:em02: 想請教你/妳搭42c出官塘快定係出葵芳/葵興轉38快因我女友都係返官塘.   :em14:  :em14:  :em14: 謝謝指教!!!![/quote]

其實朝早返工我一定唔會搭42c 因為真係好難預時間 同埋個落車站唔近我office.
我只會放工搭42c 六時半觀塘上車 大約7時半落車 有時會早d 因為bus full 左就會"fly"站.

[quote:8f498e35fe="IWAT"][quote:8f498e35fe="L"]但係我今日0900由青衣出門口返觀塘 葵涌道都好暢通喎.

我女友外家係將軍澳...  [/quote]

其實唔駛個半鐘 由我屋企到office大約一個鐘 因為我噚日驚地鐵好多人 所以搭巴士出荔枝角 再轉40號去觀塘...耐左d 不過就有位坐同無mud人. :

[quote:204acba1ec="L"][quote:204acba1ec="IWAT"][quote:204acba1ec="L"]但係我今日0900由青衣出門口返觀塘 葵涌道都好暢通喎.

我女友外家係將軍澳...  [/quote]

其實唔駛個半鐘 由我屋企到office大約一個鐘 因為我噚日驚地鐵好多人 所以搭巴士出荔枝角 再轉40號去觀塘...耐左d 不過就有位坐同無mud人. :[/quote]
即係你平日搭地鐵呀?