藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: kenny
打印 上一主題 下一主題

藍澄灣入伙前升3成有機會 [複製鏈接]

你間屋望住酒店無景望365日太陽入唔倒 升30%得唔得?
可能你o個個係海景單位 藍澄樓王!

[quote:bc2e541f61="中原"]你間屋望住酒店無景望365日太陽入唔倒 升30%得唔得?
可能你o個個係海景單位 藍澄樓王![/quote]

impossible at least 40/F to see roof + sea view

44/F is good on sea view

38/F can be 160M
44/F will be 190M

今日我個美聯Agent話我聽有個3座中層B單位年三十晚二手賣出,個業主賺差不多20萬,問我有冇興趣放我個單位,佢話可以比之前我買入個價加多30萬。
又有個Agent話已經陸續有其他二手藍澄成交,個個都執十幾萬以上,又問我放唔放。聽到我好happy,唔夠幾個月藍澄都升唔少,仲係有價有市,真係新春最好禮物,不過我同老婆商量過都係自住,除非再升40、50 ….萬,哈哈……不過樓價似乎越來越貴,如果賣出買唔番真係訓街咩!!

其實我覺得R.C出售時係市道最低時期所以升二三十萬真係唔奇....
所以大眾買家係精明o架................

係最低潮 但唔係最低價.

[quote:efaf03ad74="manhk167"]係最低潮 但唔係最低價.[/quote]argee升十萬八萬就有可能剛剛夠cover律師費同罰息. :roll:

Still need to count the stamp duty.
:detective :detective :detective

還有1%經紀佣金.

:em18:  i was happied so earily

[quote:deea87bf1b="我是誰"]:em18:  i was happied so earily[/quote]

好過做負資產架喇  :shock: