藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: KK
打印 上一主題 下一主題

傢俬 [複製鏈接]

[quote:ad025a7637="hales"]ice 你係咪講沙田中央廣場?
一來聽講好多間黑店(聽講咋...)
二來以前(99年) 我同屋企人有去睇過打算買傢私 不過
當時發覺以相同價錢來講 o的用料同手工就唔夠人好
不過自己決定呢...[/quote]

係呀 係沙田中廣
我又唔知有黑店喎~
我有去睇過 d 傢俬 一間間舖啦 有 d 價錢幾架 ok 喎~
料就唔知 因為我覺得同其他傢俬舖既差唔多~

除左"實唔實正"同款式之外 如果買傢私記得睇o下佢地收口做得好唔好

Re: 傢俬

[quote:50c99da939="olay"][quote:50c99da939="candy-cheung"]hi kk:

我哋嘅網站係唔會唆擺人嘅!   只係將事件同大家分享吓啦...

恆昌嘅傢俬款式有買套餐的業主在揀款前應都已看過數次啦大家都心中有數.

你係最新加入啲(係唔係恆昌嘅人啊?)[/quote]

kk :em16:[/quote]
你咁講就唔應該我也去左屯門揀完傢俱套餐本唔想加入你們d討論但是今日網聞之論負面之言與我所見根本就不相乎事實.看完網友kk的文章總算有人出來講句公道說話.但你d又分新舊會員派別我小華俠實在難以忍受.請問係唔係負面之言才能『與時共進』呢?或『同聲同氣』呢?假係如此此網站你地講曬佢啦! 何必讓其他業主入網呢?.........不知所謂!!!!!!!!!!!

小華俠

人家只有問一下是不是新來 有沒有派別就不知道了 我也不知道會被扣上甚麼帽子(新派/舊派?) 不過傢俱 裝修有不滿一點也不出奇 畢竟都是個人喜好 也有人說滿意呢! 用詞不要太激烈

[quote:00d7fcce61="matthewlee"]小華俠

人家只有問一下是不是新來 有沒有派別就不知道了 我也不知道會被扣上甚麼帽子(新派/舊派?) 不過傢俱 裝修有不滿一點也不出奇 畢竟都是個人喜好 也有人說滿意呢! 用詞不要太激烈[/quote]我是業主之一.也有二個單位的套餐你地成日講吾好吾抵.咁......的話.我吾係同其他人一樣好老襯其實你地談笑的吾係『傢俱』!  而係笑緊大家係『傻瓜』攪到家庭不和意見分歧就滿足啦................................................................!!!!

大家有大家不同意見 唔好既講出黎等其他人有心理準備 我揀傢俬之前都好擔心 做好心理準備 到去揀時反而覺得唔係想像中咁差 無論價錢 款式都係reasonable 又唔會話加錢加得好唔合理 但又唔係話好多款式揀(事實上佢地sell我果時係話好多) overall is average. 反而揀完仲開心....感覺好好!!!

睇到其他業主有咩唔滿意有咩要大家注意事實上係好事黎架! 大家都係有果句講果句之嘛!!! 無論好定唔好都羅出黎講就最好 所以我都希望你地繼續發表你既意見 什麼新人舊人都冇所謂架!!!!
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

[quote:8e4e6170ee="小華俠"][quote:8e4e6170ee="matthewlee"]小華俠

人家只有問一下是不是新來 有沒有派別就不知道了 我也不知道會被扣上甚麼帽子(新派/舊派?) 不過傢俱 裝修有不滿一點也不出奇 畢竟都是個人喜好 也有人說滿意呢! 用詞不要太激烈[/quote]我是業主之一.也有二個單位的套餐你地成日講吾好吾抵.咁......的話.我吾係同其他人一樣好老襯其實你地談笑的吾係『傢俱』!  而係笑緊大家係『傻瓜』攪到家庭不和意見分歧就滿足啦................................................................!!!![/quote]

如果講價錢吾底閣下又吾高興的話 無賣套餐的人不如唔好講嘢. 如果這都算有道理的話成個 Internet 會滿是閣下不喜歡而發言的好地方。不如選擇自己喜歡的東西吧!

[quote:dec06b47db="H&H"]大家有大家不同意見 唔好既講出黎等其他人有心理準備 我揀傢俬之前都好擔心 做好心理準備 到去揀時反而覺得唔係想像中咁差 無論價錢 款式都係reasonable 又唔會話加錢加得好唔合理 但又唔係話好多款式揀(事實上佢地sell我果時係話好多) overall is average. 反而揀完仲開心....感覺好好!!!

睇到其他業主有咩唔滿意有咩要大家注意事實上係好事黎架! 大家都係有果句講果句之嘛!!! 無論好定唔好都羅出黎講就最好 所以我都希望你地繼續發表你既意見 什麼新人舊人都冇所謂架!!!![/quote]

我也是新來的我不覺得這裡有咩新舊派之分大家是成年人經歷左咁多野邊d係真邊d係假大家心中有數懂得分析....
雖然我沒有買套餐但我也去過恆昌數次因為之前我正在苦惱著廳房間隔的問題亦有考慮購買套餐也去過其他傢俬店比較套餐$之後發覺..... :idea:
1) 確實恆昌的$是比較平宜一點仲有分期   (ok)
2) 傢俱質料只屬一般一分$一分貸               (ok)
3) 款式不多只有兩三款顏色多揀
    :|  
這些也是大家心中有數唯一點是重要的當日在示範單位的sales確實曾說過床可改油壓床(不用加$)傢俱款選擇量多.....
這一點確實有點欺騙成份 :em03:

只想說句自己的見解的ks

恒昌傢俬最令人不高興的地方是:

第一,推銷手法
他們叫人揀傢俬,實行一種all or nothing的方法,完全無商量餘地。
我揀傢俬當日,本來見到一個想要的櫃,但想改小小(只要個門是百葉門),就不斷話百葉門乜唔好,在堅持之下她對我說做唔到。造櫃如是、造如是......

第二esign不好.
我行過不小傢俬公司,恒昌比我門的感覺是.... 好似十年前. 好似深水-鶠B長沙環的舊傢俬公司。

第三,無彈性
因為今次是先付錢,後揀貨。不想要、又不得不揀。想訂造,都要他們比你訂造先得...... 受制於人.

如果我是買了$39000 IKEA coupon,可能我會開心些.
超頻COD中 (Compulsive Obsessive Disorder)

Unfair

嘩....今朝開機見有msg from rc.....以 為大家睇完有咩迎新儀式同我一齊分享...點知原來幾乎都係唔好o既野......

hales 你仲話佢地唔係話我 o個個candy(係唔係恆昌嘅人啊!) 是什麼話 擺明話我係臥底啦...... :evil: 我反睇過啦...原來佢係揀左又想退嘅....唔怪得我講d野佢咁唔鍾意啦....你仲話要砍我文!!!!!你地有無攪錯 有你地王見秋先生都應該留到係平機會 :em18: 另外o個個freshwit....仲肯定到我有股份.....係咪誹謗先...係咪要道歉先......有股份唔洗買藍晴灣啦去買貝沙灣啦 d 傢俬package晒仲好highclass潻.........

我都係想講番 d 事實出o黎o者......你地唔應該一有不同聲音就咁對人.......  :twisted: 係咪閉眼說瞎話你地比股份我呀......係呢你地有無人姓董架.....我姓田架........ :em17: