藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: chitsui
打印 上一主題 下一主題

樓下車位出售 [複製鏈接]

曉峰園 價錢 HK$400000  月租 HK$2200 更新日期 2012-11-15
青怡花園 價錢 HK$500000  月租 HK$2000 更新日期 2012-09- 3
翠怡花園 價錢 HK$330000  月租 HK$1700 更新日期 2011-08-31

from http://parkinghk.com
藍澄有個新雀巢 :yeah:  :yeah:  :yeah:

聽講管理費約270~300,計落如果租得出又接近2200的話,回報約4里半
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

1. 而家仲有3~4成吉位, 出面仲有2~3個露天場.
2. 和記大樓泊過來的車(佢地早上office hour泊我地場)又未夠逼爆我地個場.
3. 5成按揭, 要成廿多萬cash
說服自己去買有d難...

另 : 翠怡花園 車位最近大約售60萬.
Don\'t worry be happy!! ^_^

回復 12# grassman

自己用就OK 租我諗好難去到呢個價~~~

中原wilson上星期話40-50萬一個, 不過暫不考慮, 等炒完呢轉先

我都想買,但有一個問題要搞清, 管理公司係邊間? 作為散業主, 萬一管理公司狂加管理費我地有權SAY NO嗎?

回復 16# siukwai

管理公司梗係和黃啦! 管理費跟業權份數有關, 如果加就全個屋苑加, 包括你住緊嗰度!

呢兩日好多人拎住張停車場 plan 係停車場度手指指...

回復 17# rstfung

咁即係佢地要加租我地都阻唔到架喎, 大業主渣住咁多時租位、商場位, 份數實大過我地

回復 19# siukwai

好耐之前聽講過, 小業主佔4x%, 大業主係唔夠50%, 因為和黃已將盛逸酒店買咗.