藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: siukwai
打印 上一主題 下一主題

管理費包唔包寬頻問卷 [複製鏈接]

管理處應該試試聯絡香港寛頻,或者可以一LOT過用番呢個價做bb100,快過而家和記好多啦,或者聯絡其它寛頻供應商,有左各供應商既實質報價,到時再咨詢住戶意見,管理處應該幫我地爭取更好既服務,唔係諗埋D無謂野! 咁多盈餘可唔可以考慮起番過羽毛球場或者做居民小巴服務,仲有個燒烤爐呀,一節收咁鬼貴

管理處應該試試聯絡香港寛頻,或者可以一LOT過用番呢個價做bb100,快過而家和記好多啦,或者聯絡其它寛頻供 ...
sinyee_829 發表於 2011-7-11 12:42

佢俾2條唔我地
一係cut線不過d錢俾管理處袋
一係留返條線不過繼續俾錢李+x
2條路d水都係流入同一個袋

對於hkbb vs rc和記
我可以好firm答你, 2條線我都日日用緊
hkbb bt慢過rc
因為rc的building係成條大水候出街
只係附近d人唔用bt(比如天mon光)
bt快過hkbb多多聲

可能我個人冇乜要求, 我覺得現時上網速度ok喎, 上/下載雖然唔係特別快, 但都可以接受, 所以唔suggest cut呀!
Rambler Crest Soccer Club

唔suggest cut X2

其實RC BT真係幾快架, 雖然表面上數字唔快, 但快過我好多用緊BB100 D Friends, 就算FTP都有成30Mb/s, 我覺得唔算太差lor!
藍澄有個新雀巢 :yeah:  :yeah:  :yeah:

我不建議cut。

就算cut 都應該扣減每戶每月繳交的管理費,或者提交好的建議。又無話扣減,竟然咁提議?是否傻傻地求其交功課? 管理署真要好好反醒下。

居住在這裡可取之處已經買少見少,一開先例,就會呢樣減果樣減。

呢樹已經有很多當初入伙時承諾的配套不存在及不運作了,如果話,理應扣減管理費,咁你話得唔得?
原居民2004~2013

Don't cut!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

我不建議cut。

就算cut 都應該扣減每戶每月繳交的管理費,或者提交好的建議。又無話扣減,竟然咁提議?是 ...
vivian 發表於 2011-7-12 00:58

agree
成世都搞唔成個村巴, 長期影響樓價
呢D管理真係...

今日小巴站又好多大陸人啦,佢地成日大聲喧嘩,排你後面,又永遠貼住你背脊排,好似想推你向前咁,又成日比佢地捉住問路,真係永遠唔可以舒服咁排隊上車

我都唔贊成cut。

我建議佢地考慮同supplier 傾,如果有個別業主,想要再快啲勁啲的plan,佢地自己補錢upgrade,咁佢地又可以只是比多少少錢,便也以再快啲勁啲,而我地只是check email, 看吓報紙的人則可以照舊。