藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: unicorn
打印 上一主題 下一主題

給夾平夾賤賣rc的人的信 [複製鏈接]

我新搬來大概半年,我覺得這裏美中不足的地方是廁所沒有窗戶,至於有關自由行旅客的問題,沒錯,是有其弊的(這點已經很多人提出過),但也要不忘其利;例如,如果不是有大量旅客,小巴便不會這麼快齊客開車了。說到希望樓價升值,小弟認為最主要的是改善交通,現在許多人對這裏的印象是「偏僻」、交通不便(其實是港鐵上蓋的「崇拜心態」作祟),倘若新增沙田小巴線而又令這一帶受惠,我相信會有所幫助。雖然我都是業主,但我也是得益於這裏的低樓價而能勉力「上車」,或許,在這「意義」上,這裏是青衣的最後一片「樂土」!

我新搬來大概半年,我覺得這裏美中不足的地方是廁所沒有窗戶,至於有關自由行旅客的問題,沒錯,是有其弊的(這點已經很多人提出過),但也要不忘其利;例如,如果不是有大量旅客,小巴便不會這麼快齊客開車了。說到 ...
ktleung 發表於 2010-5-23 11:47

同意!

我新搬來大概半年,我覺得這裏美中不足的地方是廁所沒有窗戶,至於有關自由行旅客的問題,沒錯,是有其弊的(這點已經很多人提出過),但也要不忘其利;例如,如果不是有大量旅客,小巴便不會這麼快齊客開車了。說到 ...

Agree too!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

現時很多年輕夫婦都沒有生育計劃,大多數喜歡養寵物視為己出,RC 應該修改禁養寵物的條款,可給收這方需求的買家,樓盤多人考慮買入,亦會增加需求,有需求樓價自然會上升啦.

現時很多年輕夫婦都沒有生育計劃,大多數喜歡養寵物視為己出,RC 應該修改禁養寵物的條款,可給收這方需求的買家,樓盤多人考慮買入,亦會增加需求,有需求樓價自然會上升啦. ...
isofisherman 發表於 2010-6-8 14:40

???
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

其實講到交通不方便... 可謂不方便...
樓下有小巴去港鐵站.. 行3-4分鐘就到長青巴士站.....
同灝景灣行去長發巴士站咪差不多
絶對認同「崇拜心態」作祟, 灝景灣近左個港鐵站,
香港人行多少少路....當運動下, 健康D啦
我唔只一次看到一位家長帶小朋友到長青返幼稚園....
但坐葵芳小巴上去.....長青巴士站.......(即係行3-4分鐘那個)
有D香港人其實真係好懶~~~
最好係行出口有就有車到任何一個地方

同灝景灣行去長發巴士站咪差不多
>>>>.
你米同班agent din啦
rc出青衣站都唔算慢
如果真係返機場工有唔小人可能當rc比太x城好住
成日口係踩rc戈班只係agent佬

老老實實
入伙5-6年啦
真係唔滿意交通既人搬都搬晒啦
我本人有段日子由青衣去太古
戈排真係坐好耐車
但我同時了解到由太古去機場返工咪一樣

至於浩x灣, 我可以答你
而家戈班網上打手冇人係住機鐵上蓋既
以同一size而言機鐵上蓋分分鐘係rc尺價2倍or2.5倍
咁供樓法我寧願去rc住
仲有就算供晒樓你都要交驚人差嚮管理費

而且機鐵上蓋出葵芳夠遠啦,
d人根本搵黎講

我覺得這裏美中不足的地方是廁所沒有窗戶
好心你米同班agent din啦
好多agent成日上網唱rc黑厠
但香港有好多海景同半山樓長期宿口係雲層入面
比如葵青區既老牌富貴樓華x山莊琴日就全日都係口係雲層入面
你古戈度個厠所係唔係好爽?

只不過係d agent佬見佣金大就吹到天上有地下無

現時很多年輕夫婦都沒有生育計劃,大多數喜歡養寵物視為己出,RC 應該修改禁養寵物的條款,可給收這方需求的買家,樓盤多人考慮買入,亦會增加需求,有需求樓價自然會上升啦. ...
isofisherman 發表於 2010-6-8 14:40

如果啲人對寵物敏感或好驚咁點?咁咪又係一樣~會流失啲批買家。

"長青巴士站.......(即係行3-4分鐘那個)"

行3-4分鐘係要行超慢囉...
有個小巴站喺正樓下, 巴士站又近...我覺得RC已經算方便
當然要睇你喺邊到返工喇

我住咗大半年...真係覺得幾舒適, 一句到尾超抵住