藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: frankiesuen
打印 上一主題 下一主題

泳池縮水等於騙財 [複製鏈接]

收入問題,200M 要養多好多救生員,但使用率又吾夠養呢班人,咪只有CUT 池LAW,停車場一樣,太貴冇人租於是咪又加租LAW,之後都仲係蝕咪要CUT 燈SAVE 電LAW,唉~~~~呢D 問題要解決吾難,但管理公司太過機構化,冇人出頭改善一直下去咪同以前有藍澄灣特有的租LOCKER 服務同租車服務命運一樣LAW ,最後只有OUT.....

咁泊係2/f都要開燈架...咁有咩分別呢

咁泊係2/f都要開燈架...咁有咩分別呢
JAT 發表於 2009-10-15 13:05

分別就係佢用少左一層的燈~~~
不過其實有其他問題出左來,CLOSE 左燈的確係慳到電,但係同時會出現左保安問題,L1始終都有個出入口,除非佢係晚上LOCK晒L1的出入口,否則冇燈時如果有小偷入來,只有任人入了,冇晒燈方便佢做野,雖然有電眼但有乜用,都係得個睇字,只要一吾留神入左來都冇人知.....唉~~~~~
如果可以換我會先換左間管理公司,真係好吾得!

分別就係佢用少左一層的燈~~~
不過其實有其他問題出左來,CLOSE 左燈的確係慳到電,但係同時會出現左保安問題,L1始終都有個出入口,除非佢係晚上LOCK晒L1的出入口,否則冇燈時如果有小偷入來,只有任人入了,冇晒 ...
sjacky 發表於 2009-10-15 13:31

停車場管理公司係咪都係和記地產自己做番?

停車場管理公司係咪都係和記地產自己做番?
JAT 發表於 2009-10-16 09:40

真係吾知,佢地又吾覆我,我呢排又忙冇時間係咁吹佢地,唉搞左村巴先.... 成功左再算

係係..人生大事最緊要呀...