藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 濠仔
打印 上一主題 下一主題

新屋裝修中....+ 完成相 @ #99 [複製鏈接]

樓主你係咪第5座. 因為我單位望過去5座40幾樓以上有個單位裝修緊....hehe.....
我係小忌廉 發表於 2009-9-8 23:54

唔係呀...我6座ga ^^
呢個星期裝修好囉....d家c就下星期攪掂^^

你d傢俱是什麼style?? 裝修公司幫你做? 還是去出面d傢俱店購買? 我覺得出面買個d未必啱屋企d位置咁fit(個人意見)....

wa 真係大裝,我就小執,只係油左油左批左灰,同整左d花紋牆,全都我同我女友自己整,只係花左二千幾三千蚊係材料費度haha。
你架5dii 正吾正?haha
有d心陏想過去N記,佢D色同相真係好SHARP
吾知5DII 點呢?

你d傢俱是什麼style?? 裝修公司幫你做? 還是去出面d傢俱店購買? 我覺得出面買個d未必啱屋企d位置咁fit(個人意見)....
我係小忌廉 發表於 2009-9-9 00:33

咩野style....er...我自己都唔知hahahaha....
不過d傢c我會以黑白色做主色.....大部份既傢c都係搵人同我做ga....出面d現成傢c好多都唔fit位...由其是電視櫃.....好多都唔夠長,會攪到怪怪地咁.....但係係黃埔又俾我搵到個茶几又唔錯wo.....立即成交左....
聽日d 傢c 會開始入屋現場安裝....唔計sofa同張茶几,d傢c 應該會下星期中就齊哂...
到時影d相俾你地睇下呀^o^

wa 真係大裝,我就小執,只係油左油左批左灰,同整左d花紋牆,全都我同我女友自己整,只係花左二千幾三千蚊係材料費度haha。
你架5dii 正吾正?haha
有d心陏想過去N記,佢D色同相真係好SHARP
吾知5DII 點呢? ...
sjacky 發表於 2009-9-9 13:02

大有大做,細有細做....最緊要自己鐘意咪得囉!!!

不過最主要既係上手d裝修唔arm用先要拆哂佢重新攪過囉!

你同你女朋友一齊整靚間屋我覺得好溫馨呀!!!!真係sin mo 死人啦

我都係上左5dii幾個月...不過發現真係冇買錯機....

一黎佢係ff機+ 埋支16-35 影景真係一流.....同埋佢呢部機真係玩iso 一流...
就算推到上1000 iso 以上 d 雜訊仲係控制得好好.....
色彩呢樣野就真係好個人...我個人覺得n仔 d 色sharp 到有d假....c仔比我感覺就自然d.....
同埋你平時會影d咩野先???如果你影動態野多既....5dii就唔arm你啦...因為佢快門唔算快...1秒4張....
你最好試清楚問清楚先好買啦....買錯左就唔好啦^^

8掛問句...而家你用緊咩機呢???

俾住2張相你睇下先啦!^^

15# 濠仔
hehe 我都係用緊canon 不過用緊50D ,本來一早上左5DII 了,我識得兩個FD 一個以前係CANON 度做所以幫我留左個員工QUOTA買機有八折,但個時5DII 啱啱出又未有八折,咪要搵另一個FD LAW 佢都有八折不過我今年結婚,又要買樓,又要搵結婚,開支大到冇朋友,又咁啱要去日本影婚紗相,支出太大了,所以個時平平地9000 買左架50D 連17-85 個KIT 係咪好平呢個時出左兩個月都未夠平啦掛HEHEHEHE。你就好啦你D 鏡真係正到爆,我都想要.... 但太貴了,有排都未有機會擁有。

我都留D相俾你睇下,啱啱四月去日本影婚紗相時影的

提多提,如果吾覺得煩上去大陸買窗簾會平好多,質量同香港一樣可以話好過添(因為我識人haha),我成屋都係做左500 左右,再俾幾十蚊運費送到我家,吾駛自己拿的!

15# 濠仔
hehe 我都係用緊canon 不過用緊50D ,本來一早上左5DII 了,我識得兩個FD 一個以前係CANON 度做所以幫我留左個員工QUOTA買機有八折,但個時5DII 啱啱出又未有八折,咪要搵另一個FD LAW 佢都有八折不過我 ...
sjacky 發表於 2009-9-10 10:36

hehe...又多個影相既朋友啦....遲d 一齊出黎交流下呀....
你部機又真係買得平wo!!!

不過真係好sin mo呀....去日本影結婚相.....7月我都去完日本黎.....

真係好正....我都而家仲留戀緊 .......

提多提,如果吾覺得煩上去大陸買窗簾會平好多,質量同香港一樣可以話好過添(因為我識人haha),我成屋都係做左500 左右,再俾幾十蚊運費送到我家,吾駛自己拿的! ...
sjacky 發表於 2009-9-10 10:53

我訂左啦.....唔該你先^^
不過我訂左uk 窗簾...覺得質數比較好.....
不過$500就真係好平好平wo.............有冇相睇下呀???