藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: tina
打印 上一主題 下一主題

有蚊 [複製鏈接]

eeeeeeeee.... 我屋企出現過小強兩次 兩次都嚮走廊經大門行入屋...
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

[quote:4e56e3576a="diedsee"]eeeeeeeee.... 我屋企出現過小強兩次 兩次都嚮走廊經大門行入屋...[/quote]

我發現有蚊之餘仲有一d好似小強不過唔係黑色既小動物,半透明咁架,唔知係唔係其他鄰居講既衣雨???,好彩係個厠所厨房死左 :em13: 係發現佢地既前天,我用左兩個煙霧滅蚤劑焗左間屋,唔知係唔係焗晒佢地出黎 :em11: 。
貼埋D曱甴屋依傢已經無左d小強類昆蟲,不過有蚊仔,都係唔好開窗為妙!!!

唔只呀,我前排在大門口見到只"鹽蛇"呀! 只後係咁噴殺蟲水啦,點知佢原來可以由門隙走返出去走廊架,跟住一開門,又見唔返佢啦!
由此可見,我地個大門真係有好大條gap,所以隔音咁差 :twisted:
呢幾日仲要成日見到啲小型小強係咁係屋企飛,最多係廁所,可以點解決呀?
因為我係新搬來,未經歷過啲咁嘅場面