藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: IRISVANESSA
打印 上一主題 下一主題

抽油煙機 [複製鏈接]

[quote:42701ca5f9="IRISVANESSA"]阿媽話同之前差好遠,吸力OK又唔駛好似企係個焗爐煮飯一樣,價錢都OK喇!我係佢地長沙灣個SHOWROOM買,部機就$5888另外豁免$800改櫥櫃費用,安裝時整左大約2個鐘頭,我覺得價錢都唔係大問題,最緊要唔駛攪到成屋油煙,先個排都見個有個男仔係油站對面擺左部機係到做介紹,有興趣可以得閒留意下呀!
我張單上面有佢地個查詢電話,各位隔離鄰舍有興趣可以嘗試打去問下,電話:2493 6743,網址:www.athens.com.hk[/quote]

成6千銀... 太貴了...
Rambler Crest Soccer Club

系咯,成6000銀,實在太貴啦

看看我家的油煙機
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我都有考慮過價錢,但係金雅典個Sales完全講中屋企廚房問題,我亦都問過佢點解佢地部機成$6000,但係每邊抽力得1500轉(成部機3000轉),個Sales解釋比我知轉速大唔等於好,原來D油煙會抽唔切出街會令到廚房好多油煙,開機亦會好嘈,所以我係一個精明消費者,我係唔會隨便購買一部要成日用既電器,我亦會去收集一些專業意見,因為依家好多電器舖都講得唔清唔楚。
我選擇係金雅典陳列室購買,需然佢地無價講,但係佢地真係可以比到我一些專業知識。
各位隔離鄰舍,千祈要醒目的選擇,唔好貪平,唔好貪快,最緊要比左錢出去買野,要有實際幫助,記住:平野無好,好野無平。最緊要搵D專業人士幫你地。

金雅典 vs 海洋... :

網上的一些資料 for your refernce:

金雅典 EP-890:-
Price - $5888
Mgr - Made in Taiwan
排氣量 :13.8m3/min
Elec:  200SW
噪音量: Not mention

海洋牌 C7002N:-
Price - $3288
排氣量 :1100m3/min (???這個數字應該是m3/hr 這樣的話=18.3m3/min)
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

ar.....好煩呢 點好呢?

[quote:8e26b29166="grassman"]網上的一些資料 for your refernce:

金雅典 EP-890:-
Price - $5888
排氣量 :13.8m3/min

海洋牌 C7002N:-
Price - $3288
排氣量 :1100m3/min (???這個數字應該是m3/hr 這樣的話=18.3m3/min)
噪音量: Not mention[/quote]

領隊 你又想換呀? 你會choice邊隻呀?

[quote:2b106eafcf="Eddy Lam"]
領隊 你又想換呀? 你會choice邊隻呀?[/quote]

On list but not the most priority
one!

By the way if just compare the spec. 海洋牌 is a better choice.
But I suggest to search any user comment then visit the shop and visual check.
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

看看我家的海洋牌油煙機實地圖

:em04:  :zdevil:  :hit:
歡迎來一個大比拼。。多d人上來投票

爲什麽我加不到圖,最近,大家可不可以幫下我?