藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: sjacky
打印 上一主題 下一主題

泳池開放時間問題 [複製鏈接]

[quote:934ac13b4a="sjacky"][quote:934ac13b4a="grassman"][quote:934ac13b4a="mcwe"]其實,有無人知可以點聯絡業主立案法團?[/quote]

RC好似只有業主委員會,無絡業主立案法團。[/quote]
都好過冇啦,但聽講佢地冇乜野做,好多次都係流會....
唉有等如冇,其實泳池要加燈有幾難,我吾信咁多業主吾游水,就算吾游都吾覺得會反對....只是肯企出來的人太少了,各家自掃門前雪 懶理他人瓦上霜,香港宿影。[/quote]
又吾一定既!

[quote:bd2e71672a="Jeffrey & Shirley"][quote:bd2e71672a="sjacky"][quote:bd2e71672a="grassman"][quote:bd2e71672a="mcwe"]其實,有無人知可以點聯絡業主立案法團?[/quote]

RC好似只有業主委員會,無絡業主立案法團。[/quote]
都好過冇啦,但聽講佢地冇乜野做,好多次都係流會....
唉有等如冇,其實泳池要加燈有幾難,我吾信咁多業主吾游水,就算吾游都吾覺得會反對....只是肯企出來的人太少了,各家自掃門前雪 懶理他人瓦上霜,香港宿影。[/quote]
又吾一定既! [/quote]
.... 算吧!點都好有冇人知,我如果想爭取加開夜場,加燈,可以點做,由邊度做起!
管理處我知廢廢地,如果只係交意見書我吾覺得會有反應,有冇d 居民大會,業主會之類,最緊要實際有效,做到野!我知好多人提過話搞,不單冇反應而且都冇人理好耐了,我想試下!

Re: 泳池開放時間問題

加夜場同加燈真係要統下計多唔多人用
唔夠多人支持未 加開必會係好方案;

但重新分配效果可能更好

泳池最多人用係六&日白天
一到五大家返工返學~

如果將一兩日由上+下午改為午+晚上開放 可能 utilization 更高

Re: 泳池開放時間問題

[quote:5c8e69912d="saga"]加夜場同加燈真係要統下計多唔多人用
唔夠多人支持未 加開必會係好方案;

但重新分配效果可能更好

泳池最多人用係六&日白天
一到五大家返工返學~

如果將一兩日由上+下午改為午+晚上開放 可能 utilization 更高[/quote]
改了晚開放,即係要加燈了,天氣熱時游的人數應該吾會少,我舊時個屋園,晚夜一樣有爆的時候,雖然吾知使用率係幾多,但一定會好過平日早上呢d返晒工返晒學的時間,燈吾用可以close,加左都有排用,維修保養同一般我地用開的燈一齊做,問題都吾會太大,呢個投資我覺得值得,冇人用的機會太少了,由其一家大細,晚上去玩下水吾出奇!

支會左管理處方面,有關方面話會同工程部開始做平估,但我吾知會吾會冇晒音信啦,如果ok希望未來會見到啦,我都會繼續爭取!

我也支持晚上開放!!! 雖然我住低層 但也支持!!!!

[quote:82ad8d07b1="sjacky"]支會左管理處方面,有關方面話會同工程部開始做平估,但我吾知會吾會冇晒音信啦,如果ok希望未來會見到啦,我都會繼續爭取![/quote]
支持!
我住二座低層。

支持泳池開夜晚 另外停車場如果可以減租至合理水平 我都想租 而加甘貴 跟本趕客走 攪到空置率超高 都吾知點管理.  我住3座底層.

過左差不多一星期,一d 聲氣都冇,睇來要再強硬少少佢地先會做野,百聞不如一見,我終於知點解咁多人話管理處廢....,一個月後我會再跟進,到時睇下點再同大家report!

我都係住低層 我唔覺得有問題。
加o左燈 夜晚望出去會靚好多 好過而家咁望出去"黑媽媽"。

http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=2875
http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=2882
http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=2883