藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: lazilgod
打印 上一主題 下一主題

有些關於藍澄灣的問題 [複製鏈接]

[quote:6c0e8b134c="lazilgod"]咁有冇人會清洗個鮮風系統 ga? 如果冇 咁入面好 dirty 囉?  :em07:[/quote]

我就係覺得佢唔乾淨 同埋從來唔覺佢有"鮮風"出 所以至封左佢。

我之前都曾經試過突然有隻識飛既小強(可以叫佢大強都得 好大隻既)入屋 果時仲係夏天 閂晒窗 所以我懷疑佢係從果度入嚟既 所以 冇得諗 必封無疑啦!!
從此以後 就未試過有小強啦~~

同埋我想問下 藍澄灣的交通方便嗎?? d 人成日一聽到我話想搬去藍澄灣 佢地就會話 "吓 ? 好隔 sip 喎 好唔方便 ga"...  :em03:

[quote:61401720da="lazilgod"]同埋我想問下 藍澄灣的交通方便嗎?? d 人成日一聽到我話想搬去藍澄灣 佢地就會話 "吓 ? 好隔 sip 喎 好唔方便 ga"...  :em03:[/quote]

咁就要睇你活動範圍向邊度了

1) 青衣島內 (方便)
2) 葵芳 (極方便)
3) 荃灣 (一般)
4) 早上返港島返工 (極方便)
5) 旺角 長沙灣 深水步 (方便)
6) 沙田 (不方便)
7) 港島西區 (極不方便)
8) 新界北區 (極不方便)

呢個係我既睇法

新界北都好方便~ 青衣城有279X 去上水 計埋坐小巴 50-60分鐘可以去到 如果要快D 可以O係RC 坐的士去青華苑個巴士站轉279X 最快 30分鐘到上水~
仲有RC 去機場都好快 半個鐘就到~
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:59477b80c1="~ Man & Agnes ~"][quote:59477b80c1="lazilgod"]同埋我想問下 藍澄灣的交通方便嗎?? d 人成日一聽到我話想搬去藍澄灣 佢地就會話 " ? 好隔 sip 喎 好唔方便 ga"...  :em03:[/quote]

咁就要睇你活動範圍向邊度了

1) 青衣島內 (方便)
2) 葵芳 (極方便)
3) 荃灣 (一般)
4) 早上返港島返工 (極方便) ** 坐948 但只有上晝繁忙時間有車 **
5) 旺角 長沙灣 深水步 (方便)
6) 沙田 (不方便) **都唔係呀 係長安巴士站咪有49X搭囉**
7) 港島西區 (極不方便)
8) 新界北區 (極不方便)
9) 機場 (極方便)

呢個係我既睇法[/quote]

其實搭程Van仔再轉地鐵 去邊度都好方便o者...
Rambler Crest Soccer Club