藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: grassman
打印 上一主題 下一主題

2008管理費 [複製鏈接]

我覺得減唔減都係其次
最重要係佢地d 錢洗得O岩 唔係浪費 OR 錯用

少左服務 應該投放返D去 有用既增值服務

而唔應該係少左服務 錢又無剩

當然 我地要計返通脹呢個 ISSUE
但人地屋苑都好可能又係俾緊 1.3/FEET 但多增值服務
無理由我地D 俾相同既錢但所得甚少

唸下點樣做村巴啦! 同人爭小巴唔係咁好!

就呢個問題,我參加o左上星期個會。深深體會到管理公司理財之道,就係儲~總之就要儲~儲&儲! 用呢個方法實現一個偉大的夢想,就係不論有什麼如換升降機 :?: ,或是修護斜坡,又或是修護大樓外牆等等工型時,當時o既住戶亦唔需要作出任何負擔! 所以大家放心,在儲備未到億圓前,管理費一定冇得減!! 大家就當係強積金o甘啦~ 一日未離開RC,都仲有機會[享用]!!

多謝各位!! :em04: 滑滑呀嘟嘟~~似豬膏咁滑,牛油蛋達無咁滑~~圓圓面珠我想錫一啖~~ :em04:

[quote:f9fec341ab="turbowing"]就呢個問題,我參加o左上星期個會。深深體會到管理公司理財之道,就係儲~總之就要儲~儲&儲! 用呢個方法實現一個偉大的夢想,就係不論有什麼如換升降機 :?: ,或是修護斜坡,又或是修護大樓外牆等等工型時,當時o既住戶亦唔需要作出任何負擔! 所以大家放心,在儲備未到億圓前,管理費一定冇得減!! 大家就當係強積金o甘啦~ 一日未離開RC,都仲有機會[享用]!!

[/quote]

I agree with you!

[quote:cfa3be262a="chong"][quote:cfa3be262a="turbowing"]就呢個問題,我參加o左上星期個會。深深體會到管理公司理財之道,就係儲~總之就要儲~儲&儲! 用呢個方法實現一個偉大的夢想,就係不論有什麼如換升降機 :?: ,或是修護斜坡,又或是修護大樓外牆等等工型時,當時o既住戶亦唔需要作出任何負擔! 所以大家放心,在儲備未到億圓前,管理費一定冇得減!! 大家就當係強積金o甘啦~ 一日未離開RC,都仲有機會[享用]!!

[/quote]

I agree with you![/quote]

係呢 本來cut會所時間 (唔知係咪CUT左會慳返好多錢) 而家cut唔到 轉個頭停車場又加兩舊 攪錯 :roll:

會所&停車場都不在我們偉大的林經理管理範圍內佢呢方面幫唔o到手~
多謝各位!! :em04: 滑滑呀嘟嘟~~似豬膏咁滑,牛油蛋達無咁滑~~圓圓面珠我想錫一啖~~ :em04:

會所&停車場都不在我們偉大的林經理管理範圍內佢呢方面幫唔o到手~