藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: diedsee
打印 上一主題 下一主題

藍澄樓價 [複製鏈接]

我就話 下面計劃起果個公園 如果起喺路天停車場果個位就超級無敵正啦 又夠大 對樓價一定有幫助 而且我地一座窗外個view都...... 嘩 諗下已經另人興奮 :em12:

[quote:a733779121="一家四口"]我就話 下面計劃起果個公園 如果起路天停車場果個位就超級無敵正啦 又夠大 對樓價一定有幫助 而且我地一座窗外個view都...... 嘩 諗下已經另人興奮 :em12:[/quote]

上次有網友講過話樓下批左起公園 不過未知幾時動工...

http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=10293
Rambler Crest Soccer Club

根據城規會之規劃圖 :detective  公園將會位於RC和油站之間的地方 即蛇仔橋下面(圖中綠色位置) 都幾大架! :yeah:

至於橙色的地方 包括附近所有露天停車場之位置 將會是貨櫃碼頭相關用途! :nowords:
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
藍澄有個新雀巢 :yeah:  :yeah:  :yeah:

呢個規劃實在強差人意 :em16:

我個人認為 綠色位置果度既樹仔、草叢 係用左超過兩年時間至長到而家咁大棵 如果喺果度起野 即係要鏟除晒佢 實在覺得有D浪費 而且果度又唔係平地 因此 露天停車場起公園 係最佳既選址 (不用理我 我在發夢!!)

我想問一問好早買左 rc 的鄰居
會唔會考慮買大單位賣細單位 or 賣左住緊個單位買左海景單位呢??
:zdevil: :zdevil: :zdevil: