藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: josyuen
打印 上一主題 下一主題

厕所之燈座破了怎換 [複製鏈接]

[quote:2a7ec3b24a="vivian"]今星期,我也幫襯過。
係換左大鏡上那個光管及光管盤,收我$150.
係要剪線,駁線,最好找這些師父做,比較安全。[/quote]

我前幾日自己換 去鴨記買條光管($10) 搞掂

[quote:4676692e2f="Eddy Lam"][quote:4676692e2f="一家四口"][quote:4676692e2f="grassman"]$250 長青建新![/quote]

長青建新 係唔係即係姓黃果個師傅?

我屋企一向有咩壞野 壞燈 窗花等既野都call開一個黃師傅 但我唔知佢間舖叫咩名 只知黃師傅係自長青。

直至最近 整浴缸漏水....好鬼激氣.......我話過我唔會再搵呢個人..... :twisted:[/quote]

做乜咁激氣? 講o黎聽下...

其實我都搵過呢位師傅整個幾次野 但覺得佢都ok個bor...[/quote]

個故事有兩個星期咁長架喎.....從前....

我都搵開佢整廁所燈、窗花、換花灑喚、塞廁所、廚房門地下條檻...一直都冇野 call佢都幾快手 點知最近因為比樓下投訴我個浴缸漏水 D煩野就出勒....

打電話比佢 足足等左唔知四日定五日至上嚟 仲要晚上9點 整到11點幾 本來我諗住佢好忙啦 見佢之前做野都OK 都冇深究 點知整完 (收左我400蚊) 第二日管業處上嚟試水 都仲係漏 咁我咪又打比佢話佢知 叫佢再幫我跟進囉 結果佢答應我第二日再上嚟 又唔上 咁我要返工丫馬 放工又CALL佢 佢又話第二日 我第二日又CALL佢 叫佢CONFIRM實啦 佢又話一陣晏D上 點知又冇上 第三日 我又CALL佢 佢又話晏D一定上.....如是者又過左4、5日 都未上.....佢仲話 見你係熟客至幫你整咋 維修浴缸邊 好SIDE時間架.....哦 明白了 原來係簡野做。

冇法啦 又見佢跟開 咪同佢講 麻煩你幫我跟跟啦 因為樓下個業主趕住交屋比個租客 想快D攪掂佢 而且管業處睇過 主人房都開始好似有問題 整完客廁仲要整埋果個 結果佢又話 得 我聽朝上嚟.....結果 等到夜晚11點 我地已經熄左廳燈 我啱啱入左廁所刷牙 就聽見門鐘響 個工人去開門 佢同我工人講 : 你地訓那 咁我聽朝再CALL你地啦.....

又過左兩日 佢都冇再出現過。

我覺得 你要"簡野做" OK 你可以唔接我單野 而唔係咁拖住我D野 我叫左你嚟 你唔嚟 我又叫第二個 如果第二個上嚟做緊 你咁啱又上嚟做 就好似係我唔啱 佢足足浪費左我成兩個星期。

等到火都嚟埋 正衰人

[quote:49316b1643="kavinxp"][quote:49316b1643="vivian"]今星期,我也幫襯過。
係換左大鏡上那個光管及光管盤,收我$150.
係要剪線,駁線,最好找這些師父做,比較安全。[/quote]

我前幾日自己換 去鴨記買條光管($10) 搞掂[/quote]

個光管座長青和美景都有得賣,好似$15到,連車費的話有Sol. 我都換過2次!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:caf71fdca5="一家四口"]等到火都嚟埋 正衰人[/quote]

最怕呢d人,整到,就話整到
整唔到,就話整唔到
唔好拖拖拉拉
邊間寶號,講個名出來"見識"下  :?

咁,結果點解決?
原居民2004~2013

[quote:663c50ccf9="vivian"][quote:663c50ccf9="一家四口"]等到火都嚟埋 正衰人[/quote]

最怕呢d人,整到,就話整到
整唔到,就話整唔到
唔好拖拖拉拉
邊間寶號,講個名出來"見識"下  :?

咁,結果點解決?[/quote]

仲未解決 管業處見我攪咁耐 可能冇咩耐性 而家佢地自己搵師傅同我跟進 但整左兩次都仲係漏 今日要再整 希望攪得掂啦。

我都唔知果間舖叫咩名 只係知果個衰人姓黃 黃師大 電話係6186 4xxx
大家搵佢做野 如果趕時間就考慮吓啦。