藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Eddy Lam
打印 上一主題 下一主題

買車 [複製鏈接]

[quote:8533eaa8e7="Stephen@RC"]Eddy  我有部車 wor  你要唔要 ? 嫁車可以放係屋入邊  8)
haaaaa [/quote]

我個仔都有好多... :sweat:
Rambler Crest Soccer Club

買車喎 好開心....
你搵多d資料益埋我.....
我鍾意Honda Jazz 0個d....

買二手車可參考

www.28car.com

裡面有好多二手車 私讓或透過車行買都有 我都係上呢個網買左我宜家果部

買二手車可參考

裡面有好多二手車 私讓或透過車行買都有 我都係上呢個網買左我宜家果部

[quote:a2904d664e="Hotcake"]買二手車可參考

裡面有好多二手車 私讓或透過車行買都有 我都係上呢個網買左我宜家果部[/quote]

如果同賣家deal好之後 咁跟住有乜手續要做ga?

[quote:0836121f59="Eddy Lam"][quote:0836121f59="Hotcake"]買二手車可參考

裡面有好多二手車 私讓或透過車行買都有 我都係上呢個網買左我宜家果部[/quote]

如果同賣家deal好之後 咁跟住有乜手續要做ga?[/quote]

記得要找相熟車房或者有經驗的朋友先驗好車 確保架車無嚴重內傷 或者暗病 然後再約好一同前往運輸處搞轉名手續 對方渣架車出來 手續完成後便俾錢.  如果要上會 咁轉完名後 便一同前往貸款公司或銀行搞上會手續 車主收到錢後 便會交車匙給上 咁你就正式成為車主 可以盡情享受自由自在的駕駛樂趣了 :yeah:  (油錢另計 :poor: )

[quote:964aafe5fe="Hotcake"][quote:964aafe5fe="Eddy Lam"][quote:964aafe5fe="Hotcake"]買二手車可參考

如果同賣家deal好之後 咁跟住有乜手續要做ga?[/quote]

記得要找相熟車房或者有經驗的朋友先驗好車 確保架車無嚴重內傷 或者暗病 然後再約好一同前往運輸處搞轉名手續 對方渣架車出來 手續完成後便俾錢.  如果要上會 咁轉完名後 便一同前往貸款公司或銀行搞上會手續 車主收到錢後 便會交車匙給上 咁你就正式成為車主 可以盡情享受自由自在的駕駛樂趣了 :yeah:  (油錢另計 :poor: )[/quote]

明白晒~ Thank You~  

[quote:52c9ad9e07="Eddy Lam"][quote:52c9ad9e07="Hotcake"][quote:52c9ad9e07="Eddy Lam"][quote:52c9ad9e07="Hotcake"]買二手車可參考

記得要找相熟車房或者有經驗的朋友先驗好車 確保架車無嚴重內傷 或者暗病 然後再約好一同前往運輸處搞轉名手續 對方渣架車出來 手續完成後便俾錢.  如果要上會 咁轉完名後 便一同前往貸款公司或銀行搞上會手續 車主收到錢後 便會交車匙給上 咁你就正式成為車主 可以盡情享受自由自在的駕駛樂趣了 :yeah:  (油錢另計 :poor: )[/quote]

明白晒~ Thank You~  [/quote]

買左未丫?

[quote:8111d07319="sunday"]買左未丫? [/quote]

未呀 我有個friend個Daddy開車房 叫緊佢幫我搵車.
你有好介紹呀?

[quote:e79ec61f08="Eddy Lam"][quote:e79ec61f08="sunday"]買左未丫? [/quote]

未呀 我有個friend個Daddy開車房 叫緊佢幫我搵車.
你有好介紹呀?[/quote]

無呀...最近有個朋友話送他的1991 honda civic給我,但原來是manual的,用不著... :em06:

所以,又在慶起遮 :