藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Tomato
打印 上一主題 下一主題

學車 [複製鏈接]

[quote:c3925f0585="Tomato"][quote:c3925f0585="grassman"]我出身香港駕駛學院,Easy Pass![/quote]
貴唔貴呢?我見佢又有初階、又有進級....係咪要學晒先得?[/quote]

你Check Check啦,香港駕駛學院週圍都有Counter或企術sell spot,(葵涌廣場2/F都好似有),進級係for有牌的新牌仔的!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:de557897e7="Tomato"]我諗我一定騰晒雞.....
駕駛學院係咪即係李x0個d呢?[/quote]
no they are different
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

[quote:4e4adb6908="Tomato"]有個問題....我真係唔好識....
自動波同棍波有乜分別?
邊樣0岩我地呢d騰雞女人仔學?[/quote]

一架車加速減速都要分不同波段(低波好力 d 高波快 d 好似踩單車咁)
自動波即係架車自己轉 棍波就人手轉波 騰雞就學自動波好 d 少樣o野煩 棍波係有駕駛樂趣 d 慳油 d 不過女仔多數都係學自動波
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:1977cc0106="dracula"][quote:1977cc0106="Tomato"]有個問題....我真係唔好識....
自動波同棍波有乜分別?

一架車加速減速都要分不同波段(低波好力 d 高波快 d 好似踩單車咁)
自動波即係架車自己轉 棍波就人手轉波 騰雞就學自動波好 d 少樣o野煩 棍波係有駕駛樂趣 d 慳油 d 不過女仔多數都係學自動波[/quote]

Tomato

建議你考自動波啦,簡單D,易D Pass,自動波車又易D,你可以落機鋪試下,依家D遊戲機好真,同真o既一樣咋!

[quote:b55d24e400="grassman"][quote:b55d24e400="dracula"][quote:b55d24e400="Tomato"]有個問題....我真係唔好識....
自動波同棍波有乜分別?

自動波即係架車自己轉 棍波就人手轉波 騰雞就學自動波好 d 少樣o野煩 棍波係有駕駛樂趣 d 慳油 d 不過女仔多數都係學自動波[/quote]

Tomato

建議你考自動波啦,簡單D,易D Pass,自動波車又易D,你可以落機鋪試下,依家D遊戲機好真,同真o既一樣咋![/quote]

呢個係好提議喎....

我都係報香港駕駛學院 自動波 係沙田學 聽日(Jun 01)考路試 而家好緊張呀~
Rambler Crest Soccer Club

[quote:0260132f88="Eddy Lam"]我都係報香港駕駛學院 自動波 係沙田學 聽日(Jun 01)考路試 而家好緊張呀~[/quote]

溫馨提示:
1. 大家聽日唔好入沙田!
2. 駕車的鄰居如見考牌車,幫手頂一頂後面D快車!

[quote:8a052f06b4="grassman"][quote:8a052f06b4="Eddy Lam"]我都係報香港駕駛學院 自動波 係沙田學 聽日(Jun 01)考路試 而家好緊張呀~[/quote]

溫馨提示:
2. 駕車的鄰居如見考牌車,幫手頂一頂後面D快車![/quote]

幾點去頂佢呀...
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

[quote:b27e7644a0="Eddy Lam"]我都係報香港駕駛學院 自動波 係沙田學 聽日(Jun 01)考路試 而家好緊張呀~[/quote]

我精神上支持你..... :

[quote:ec0f47f27a="wychan"][quote:ec0f47f27a="grassman"][quote:ec0f47f27a="Eddy Lam"]我都係報香港駕駛學院 自動波 係沙田學 聽日(Jun 01)考路試 而家好緊張呀~[/quote]

溫馨提示:
2. 駕車的鄰居如見考牌車,幫手頂一頂後面D快車![/quote]

幾點去頂佢呀...[/quote]

唔話你地知... :
Rambler Crest Soccer Club