藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Uncle O
打印 上一主題 下一主題

新業主 [複製鏈接]

多謝,多謝。

1. 冷氣機夠唔夠凍 有冇漏水.
暫時都無漏水,凍就真係唔係好夠,不過加把風扇或冷風機,都ok啦,坐定定都好d。

2. 煮食爐tart唔tart得著
呢樣Okay,不過發覺個爐架好似甩了隻腳,火力又無以前用啲媒氣爐咁強勁咁啦。

3. 廁所鏡架有冇甩
噢,已經甩哂,用玻璃膠「痴」番。

4. 浴缸儲唔儲到水
呢個都可以接受,係會慢慢咁流走。一般浴缸都有呢個安全設計。不過,總覺得老人家用呢個浴缸會有d危險,但點危法又講唔出。

5. 廚房 廁所個燈座有冇裂 火牛有冇燒到
都OKay啦

今晚返來食飯(其實係家父家母住係度),先至發覺廳個窗台個塊玻璃有空位,可以碌咗啲野出街。

個廁所d水力唔多夠,唔能夠一次過沖走……

[quote:a095682b66="Uncle O"]多謝,多謝。
今晚返來食飯(其實係家父家母住係度),先至發覺廳個窗台個塊玻璃有空位,可以碌咗啲野出街。
[/quote]

呢樣野我叫師傅將塊玻璃向下移低了!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

有冇人知上網服務係咪要申請。細佬話管理費已經包埋喎,咁係唔係一插線就用得?

仲未有時間去望下個會所。
三間酒店都開哂,但係酒店又有乜服務呢?例如Lobby Lounge……

記得當年我住大王下村時,都睇過藍澄灣,當時其中一個賣點係有得租車,唔知宜家仲有冇呢個服務?

好想有本《新業主/住客指南》(唔係官方個本)。

[quote:ff654dc7fd="Uncle O"]有冇人知上網服務係咪要申請。細佬話管理費已經包埋喎,咁係唔係一插線就用得?[/quote]

如果上手無留低,就要去管業處取一條專用Network Cable.

[quote:ff654dc7fd="Uncle O"]仲未有時間去望下個會所。
三間酒店都開哂,但係酒店又有乜服務呢?例如Lobby Lounge……[/quote]
只有一間小餐廳,Lunch Buffet & Dinner Buffet都幾平!

[quote:ff654dc7fd="Uncle O"]記得當年我住大王下村時,都睇過藍澄灣,當時其中一個賣點係有得租車,唔知宜家仲有冇呢個服務?[/quote]
呢個服務已經被藍澄灣居民自殺了!

[quote:ff654dc7fd="Uncle O"]好想有本《新業主/住客指南》(唔係官方個本)。[/quote]
呢個祖傳秘笈只會傳俾歷代掌門人,而且聽說失傳已久,所以我無!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!