藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Jeffrey Shirley
打印 上一主題 下一主題

決定 [複製鏈接]

[quote:61a20fbc43="Jess&Burns"][quote:61a20fbc43="diedsee"]我都係冇諗住咁快生小朋友先養亞仔
亦冇可否認 有亞仔之後我地成家人的關係好左好多 特別係我同亞志亞媽
但覺得狗同貓好唔同 黏身好多 唔識獨立
我真係當佢係仔咁養 ga 我地已經好小去街
通常點都要一個人留嚮屋企陪亞仔 去街食飯都盡早返屋企
如果可以帶埋亞仔去朋友的 gathering 就一定帶
要做運動我地就盡量做 d 可以帶埋亞仔去 好似行山同游水
總之咩都預亞仔 你知啦 佢身形都唔細 ga  :
有時我都會埋怨自己做咩養狗失去私人時間 但冇亞仔 我同佢亞媽的關係一定冇改善lor 起碼而家有個共同話題
我知我冇能力去 take care 小朋友 所以我唔會生住
我一定要好好考慮過先去生bb 人地的 bb 咁可愛 玩住人地果 d 先 lor  :mrgreen:[/quote]

茶實你結左婚未架?[/quote]

佢話6月丫嘛 :

mmm... 法律上結左 傳統上未 :
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

重有三十個回覆,哩個主題就可以入十大最多回覆的主題啦!
啊茄,妳開唔開心呀? :
「懵董去兮一殼淚 聖曾來兮萬事空」 :evil:

這裡有 BB 的鄰居,所講的是"他們現在的事實",而現在你們所講的 "只是你們的理論",因為你地並未面對住 "小朋友小動物共存" 的環境。 :wink:

[quote:eacfe6ec60="Jeffrey & Shirley"]這裡有 BB 的鄰居,所講的是"他們現在的事實",而現在你們所講的 "只是你們的理論",因為你地並未面對住 "小朋友小動物共存" 的環境。 :wink:[/quote]

這裡有 寵物的鄰居,所講的是"他們現在的事實",而現在你們所講的 "只是你們的理論",因為你地並未面對住 "小朋友小動物共存" 的環境。
===

[quote:f81eaf1701="Jess&Burns"]係呀~ 咪就係幾年後羅.  :em05:
而家有老公一齊去做瑜伽 一齊去旅行 一齊打機 一齊跳舞都好開心啦  
就係因為而家都好開心. 唔想去改變.[/quote]

仲可以得閒可以去下旅行,你依家的生活的確好開心,等你厭左先考慮啦!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:82100c16fe="Jess&Burns"]
這裡有 寵物的鄰居,所講的是"他們現在的事實",而現在你們所講的 "只是你們的理論",因為你地並未面對住 "小朋友小動物共存" 的環境。[/quote]
不要緊!因為你都已經答左大家。
[quote:82100c16fe="Jess&Burns"]我唔生 原因係覺得小孩子要比貓更多時間 更多精力去照顧.
而我...暫時唔想有咁既負擔我每星期有3-4晚做瑜伽 然後下個月開始 重要抽一日同BURNS 去學跳舞 星期六日 又要去影相 晚上又要玩1-2小時Online game 先安樂然後重要每個月看一本長篇小說 每星期又要抽一日去媽咪到慰問下.... 呢d 都係我唔想放棄既野.[/quote]
所以你都會放棄某 D 野,只不過是什麼程度o姐!

[quote:3e79c05917="Jeffrey & Shirley"][quote:3e79c05917="Jess&Burns"]
這裡有 寵物的鄰居,所講的是"他們現在的事實",而現在你們所講的 "只是你們的理論",因為你地並未面對住 "小朋友小動物共存" 的環境。[/quote]
[quote:3e79c05917="Jess&Burns"]我唔生 原因係覺得小孩子要比貓更多時間 更多精力去照顧.
而我...暫時唔想有咁既負擔我每星期有3-4晚做瑜伽 然後下個月開始 重要抽一日同BURNS 去學跳舞 星期六日 又要去影相 晚上又要玩1-2小時Online game 先安樂然後重要每個月看一本長篇小說 每星期又要抽一日去媽咪到慰問下.... 呢d 都係我唔想放棄既野.[/quote]
所以你都會放棄某 D 野,只不過是什麼程度o姐![/quote]

唔好段章取義喎. 你有無睇理下面:  :em05:

"但係 如果有一日 我咁"好彩" 在沒有人為的意外下有左bb. 以上既所有活動都會全部取消. 我亦會修心養性做個好媽咪. 但仍唔會覺得呢d 叫"放棄" . 這只是另一個生活的開始.
===

我想講既係 當你決定左做一D 野而所放棄既野  就唔可以叫做"放棄".

我可以講 係因為我都無BB! 我重有得選擇要邊樣. 明未?

有時間諗自已幾辛苦 幾辛苦養大個仔 不如比多D 時間諗下點樣可教好佢好過啦.
埋怨既說話 對件事根本無幫助.

即係好似我有個朋友 佢生左個仔 成日話有個仔之後就唔可以做呢樣 唔可以做果樣... 但係又成日叫我同BURNS 要生返個! 咁即係咩意思o者?

有時D 父母真係好難明架~ ( 可能我份人太直接 真係唔知佢地想表逹既係咩意思. )
===

[quote:549e0139a6="Jess&Burns"][quote:549e0139a6="Jeffrey & Shirley"][quote:549e0139a6="Jess&Burns"]
[quote:549e0139a6="Jess&Burns"]我唔生 原因係覺得小孩子要比貓更多時間 更多精力去照顧.
所以你都會放棄某 D 野,只不過是什麼程度o姐![/quote]

唔好段章取義喎. 你有無睇理下面:  :em05:

"但係 如果有一日 我咁"好彩" 在沒有人為的意外下有左bb. 以上既所有活動都會全部取消. 我亦會修心養性做個好媽咪. 但仍唔會覺得呢d 叫"放棄" . 這只是另一個生活的開始. [/quote]
[quote:549e0139a6="Jess&Burns"]我唔生 原因係覺得小孩子要比貓更多時間 更多精力去照顧.
而我...暫時唔想有咁既負擔. 我每星期有3-4晚做瑜伽 然後下個月開始 重要抽一日同BURNS 去學跳舞 星期六日 又要去影相 晚上又要玩1-2小時Online game 先安樂然後重要每個月看一本長篇小說 每星期又要抽一日去媽咪到慰問下.... 呢d 都係我唔想放棄既野. [/quote]

[quote:549e0139a6="Jess&Burns"]但係 如果有一日 我咁"好彩" 在沒有人為的意外下有左bb. 以上既所有活動都會全部取消. 我亦會修心養性做個好媽咪. 但仍唔會覺得呢d 叫"放棄" . 這只是另一個生活的開始. [/quote]

(以上句子,我沒有加減字喎!) :?:
兩句都是你的,最多都是你前後矛盾。