藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: POON
打印 上一主題 下一主題

係公司好鬼悶 ! [複製鏈接]

[quote:d7906eadc5="BLUE"]Poon

你 有 無 問 到  去 大 陸 工 作 果 度 有 什 麼 車 提 供?? (搭 大陸公共巴士或公司車) 幾耐時間 ? (從香港到目的地)[/quote]

南沙果邊好似先要搭船再轉車.

加幾多唔係最重要.

要睇睇份人工一共係幾多先
6k 的15% = 共6900-
7k 的15% = 共8050-

睇你覺得值唔值... 我個人就覺得長註大陸. 要有筆可觀的人工才值得.
無的話 免問.

香港機會都多的是 未必要上大陸工作. ( 雖然我都有時要上大陸)

長註大陸工作 有很多壞處.

1. 危險
2. 悶
3. 佢幾時要你做野 都要做.
4. 香港層樓點?
5. 香港的家人點?
6. 過時過節點計. 交通都去左大半日. 返到香港 PAT PAT 都未座熱又話要走. 好無瘾.
===

我就好鍾意返大陸做o野 有時唔使返大陸 我都會一個人上去行下 住下~
可能而家忙 d 冇得成日去旅行 所以想離開香港放鬆一兩日 唯有大陸啦~
見過鬼就唔怕黑啦~

講吃講喝講嫖講賭﹐應該都係澳門好D。
馬蹄踏水亂明霞,醉袖迎風受落花。

[quote:1e67159c54="OON"]剛剛開完會 老細話有兩條路比我地選擇
1)裁員
2)就係長註大陸鹽田個邊 再加15%人工 房屋津貼人工30%..所有福利照舊
你地會點選擇 ???[/quote]
制唔過。 :em16:

[quote:29a8bdf359="leemoksau"]講吃講喝講嫖講賭﹐應該都係澳門好D。[/quote]

:em05:
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:c4b81f9bce="leemoksau"]講吃講喝講嫖講賭﹐應該都係澳門好D。[/quote]

講吃講喝講嫖講賭﹐應該都係大陸平D. :mrgreen:

[quote:1eb8893d60="Billy"][quote:1eb8893d60="leemoksau"]講吃講喝講嫖講賭﹐應該都係澳門好D。[/quote]

講吃講喝講嫖講賭﹐應該都係大陸平D. :mrgreen:[/quote]
講吃講喝﹐應該都係澳門好味D﹔
講嫖﹐應該都係澳門有特色D﹔
講賭﹐應該都係澳門安全D。

[quote:27bf7f00a6="leemoksau"][quote:27bf7f00a6="Billy"][quote:27bf7f00a6="leemoksau"]講吃講喝講嫖講賭﹐應該都係澳門好D。[/quote]

講吃講喝講嫖講賭﹐應該都係大陸平D. :mrgreen:[/quote]
講吃講喝講嫖講賭﹐應該都係澳門衛生D。[/quote]

講吃講喝講嫖講賭﹐應該都係大陸多選擇D. :em12:

講吃講喝也許是大陸多選擇D﹐
但係講嫖講賭﹐應該都係澳門多選擇D。