藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Patrick Cherry
打印 上一主題 下一主題

銀行按揭 [複製鏈接]

之前是 P-2.625。

[quote:91b2017023="saga"]
你要求修正 佢又肯受理 算唔錯服務態度
可以叫佢修正到 P-2.9 or P-3 就仲好  :[/quote]

如果可以,我都想 ... 今晚 dreaming 先. haha   
大眼

2.625 to 2.8 very good la congrats!

我地兩公婆今晚去簽 citibank,選擇左個傳統式的[全期P-3(鎖2年)包律師費]
,你地而家點呀?
「懵董去兮一殼淚 聖曾來兮萬事空」 :evil:

[quote:6c0c499a37="Robert"]我地兩公婆今晚去簽 citibank,選擇左個傳統式的[全期P-3(鎖2年)包律師費]
,你地而家點呀?[/quote]我地星期二晚去簽左喇 選擇同你地一樣 仲有罰息期2年 1%/0.5% 你去睇下係咪一樣啦
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

[quote:32ead4fb32="H&H"][quote:32ead4fb32="Robert"]我地兩公婆今晚去簽 citibank,選擇左個傳統式的[全期P-3(鎖2年)包律師費]
,你地而家點呀?[/quote]我地星期二晚去簽左喇 選擇同你地一樣 仲有罰息期2年 1%/0.5% 你去睇下係咪一樣啦[/quote]
O.K.
「懵董去兮一殼淚 聖曾來兮萬事空」 :evil:

Re: 銀行按揭

[quote:c53325fdc5="leemoksau"]CITI BANK 好似幾吸引喎. 請問如果轉按除咗律師費外仲有冇其他費用呀?[/quote]

想知轉按 ?  :?:
JANICE :em11:

[quote:996bbf78fe="H&H"][quote:996bbf78fe="Robert"]我地兩公婆今晚去簽 citibank,選擇左個傳統式的[全期P-3(鎖2年)包律師費]
,你地而家點呀?[/quote]我地星期二晚去簽左喇 選擇同你地一樣 仲有罰息期2年 1%/0.5% 你去睇下係咪一樣啦[/quote]exactly~
:em09:

[quote:af4834d777="cliff"][quote:af4834d777="cliff"]剛剛收到 BoC 的電話 告訴我減息的申請已經整理好:

Current rate: P-2.625 (我估大家都是差不多)
Applied rate: P-2.9 (全期)

BoC reply
New rate: P-2.8 (全期)
現金回贈: 0.4%

全部還款 - 罰息期兩年:
第一年) 罰1% 及 現金回贈;
第二年) 只罰現金回贈

部分還款 - 罰息期一年:
第一年) 罰部分還款金額之1%

大家覺得怎樣 可否給予意見呢 ??[/quote]

剛剛又收到 BoC 的電話,我的修正申請已經批准了,修正條款如下:

BoC reply
New rate: P-2.8 (全期)

全部還款 - 罰息期半年:
首半年) 罰1%

部分還款:
沒有

* 將會在29/08生效,剛剛可以追到月尾  [/quote]

Currently I am using BOC.
I would like stick to BOC for the new plan too. Besides 罰息期 is there any adminstrative fees to change the plan?

[quote:dcb4bc79e9="milk"][quote:dcb4bc79e9="H&H"][quote:dcb4bc79e9="Robert"]我地兩公婆今晚去簽 citibank,選擇左個傳統式的[全期P-3(鎖2年)包律師費]
,你地而家點呀?[/quote]我地星期二晚去簽左喇 選擇同你地一樣 仲有罰息期2年 1%/0.5% 你去睇下係咪一樣啦[/quote]exactly~[/quote]

milk

請問citibank回贈幾多俾你?

[quote:effaab9600="Ho & Serene"][quote:effaab9600="milk"][quote:effaab9600="H&H"][quote:effaab9600="Robert"]我地兩公婆今晚去簽 citibank,選擇左個傳統式的[全期P-3(鎖2年)包律師費]
,你地而家點呀?[/quote]我地星期二晚去簽左喇 選擇同你地一樣 仲有罰息期2年 1%/0.5% 你去睇下係咪一樣啦[/quote]exactly~[/quote]
milk

請問citibank回贈幾多俾你?[/quote]我們是選擇「傳統式的[全期P-3(鎖2年)包律師費]無 rebate 」
若要有rebate o既就要選擇鎖3年,他們會視乎你的 mortgage loan 多少來衡量rebate 0.3~0.5%。
如果我無記錯o既話就係咁喇! :roll:
:em09: