藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Emil and Jeff
打印 上一主題 下一主題

太可惡! 決定要投訴88F路線 [複製鏈接]

[quote:d335a72886="dick&queenie"]ICE,吾得架,我要幫我老公恢復記憶,免得佢病情愈嚟愈嚴重。你當做吓好心啦

Q. :em14:[/quote]

但我地離晒題呀  h:

(寬頻費計入管理費)

[quote:118f037254="Jess&Burns"]

Saga... 你係咪都覺得我們一群較熟的人正在群攻一些所謂反對的聲音?
連你都咁覺得?[/quote]

唔係  :shock:
[/quote]

[quote:118f037254="Jess&Burns"]
我還以為自已很直 只是想到什麼說什麼.
我唔知其他網友是否這樣想.. 出言幫忙自已人..
對我而言.  even 你們的言論沒有show 到任何名字  相信我都係會咁講... 我絶對唔係因為偏幫某些人才會出言.

我只係說出我認為對的事....[/quote]

成段都認同

唔好誤會

有反對聲音而且 "語帶挑釁"時 反對者好易就會俾人群起而攻之
記住 係語帶挑釁先會

大家既討論開頭都唔係咁激烈 有人要求有多點諮詢而已 況且極有可能諮詢完都係改道; 答辯人我老友都好 friend 好有禮貌咁答 (同我初初識佢係 gohome 簡直係兩個唔同既網上 behaviour  : )

一去到某人叫某人不如唔好做業委會 讓個位出來時 開始黎了  大家就各自講自己對於唔好做業委 再選 小圈子 etc 既見解 邊方面意見比較一致 大家一目了然 唔使我多講

講真 見到o個個叫人唔好再做業委會俾其他人做既post 又乜乜小圈子 我都好熱血下 別人義務幫手做野 好應該體諒下; 說話時有時要放尊重一點; 郁下就叫人唔好做 又話人小圈子 佛都有火  :evil:  我都想表達下意見  :zdevil: 唔係護短 而係叫人唔好做俾個位其他人 同埋亂話人小圈子呢句好唔禮貌 同埋唔係事實;

之不過 我見某人好努力 唔想出現罵戰 用哂 icon 又引文 希望大事化小 小事化無 我先唔出聲之嘛  8)   

除非你真係想說服佢 唔係講幾多都好 佢都會堅持自己的見解才是對的
人地話我地小圈子 我地解到口水乾 佢都一樣可以話我地係小圈子  :dead:

大世界本來就是由很多個小圈子所組合成
人類在本能上算係群體生活既動物 凝聚力本來就是發自人類的本性
只能說有時候一些不同圈子的人在意見上或多或少會加添了個人的
感情上去啦...但我們是有思想的生物 我應為要一個人每一個觀點都是
客觀的話 根本就不切實切..

而且每一個圈子都係welcome to all的..只係講緊大家願唔願意去參與嗟

又好玄....
原居民2004~2013

[quote:bd0ed85ec0="Ice"]講說話係要技巧既.... 我講野都無乜技巧 但我覺得 唔係直就係好.  :poor:[/quote]

唉,冰冰...講野係唔需要有技巧架,你靚咪得囉。 :em17:  :em17:
(我又發作喇) :em12:
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:581ee2c8a3="saga"]答辯人我老友都好 friend 好有禮貌咁答 (同我初初識佢係 gohome 簡直係兩個唔同既網上 behaviour  : )[/quote]

唉...當一個結左婚既成年人,同條腰圍一樣....係會變... :em06:
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:b0b04d3b81="dick&queenie"][quote:b0b04d3b81="Ice"]講說話係要技巧既.... 我講野都無乜技巧 但我覺得 唔係直就係好.  :poor:[/quote]

唉,冰冰...講野係唔需要有技巧架,你靚咪得囉。 :em17:  :em17:
(我又發作喇) :em12:[/quote]

但.... 我唔靚  :em06:

[quote:a43cf6b162="hales"]大世界本來就是由很多個小圈子所組合成
人類在本能上算係群體生活既動物 凝聚力本來就是發自人類的本性
只能說有時候一些不同圈子的人在意見上或多或少會加添了個人的
感情上去啦...但我們是有思想的生物 我應為要一個人每一個觀點都是
客觀的話 根本就不切實切..

而且每一個圈子都係welcome to all的..只係講緊大家願唔願意去參與嗟[/quote]

同意 所以係要尊重他人 顧及他人感受.

[quote:a76f6f4979="dick&queenie"][quote:a76f6f4979="saga"]答辯人我老友都好 friend 好有禮貌咁答 (同我初初識佢係 gohome 簡直係兩個唔同既網上 behaviour  : )[/quote]

唉...當一個結左婚既成年人,同條腰圍一樣....係會變... :em06:[/quote]

well 就算係一個未結婚既人 我條腰都一樣黎一個勁變.........  :nowords:

[quote:603474aeb8="saga"][quote:603474aeb8="Jess&Burns"]

Saga... 你係咪都覺得我們一群較熟的人正在群攻一些所謂反對的聲音?
連你都咁覺得?[/quote]

唔係  :shock:
[/quote]

[quote:603474aeb8="Jess&Burns"]
我還以為自已很直 只是想到什麼說什麼.
我唔知其他網友是否這樣想.. 出言幫忙自已人..
對我而言.  even 你們的言論沒有show 到任何名字  相信我都係會咁講... 我絶對唔係因為偏幫某些人才會出言.

我只係說出我認為對的事....[/quote]

成段都認同

唔好誤會

有反對聲音而且 "語帶挑釁"時 反對者好易就會俾人群起而攻之
記住 係語帶挑釁先會

大家既討論開頭都唔係咁激烈 有人要求有多點諮詢而已 況且極有可能諮詢完都係改道; 答辯人我老友都好 friend 好有禮貌咁答 (同我初初識佢係 gohome 簡直係兩個唔同既網上 behaviour  : )

一去到某人叫某人不如唔好做業委會 讓個位出來時 開始黎了  大家就各自講自己對於唔好做業委 再選 小圈子 etc 既見解 邊方面意見比較一致 大家一目了然 唔使我多講

講真 見到o個個叫人唔好再做業委會俾其他人做既post 又乜乜小圈子 我都好熱血下 別人義務幫手做野 好應該體諒下; 說話時有時要放尊重一點; 郁下就叫人唔好做 又話人小圈子 佛都有火  :evil:  我都想表達下意見  :zdevil: 唔係護短 而係叫人唔好做俾個位其他人 同埋亂話人小圈子呢句好唔禮貌 同埋唔係事實;

之不過 我見某人好努力 唔想出現罵戰 用哂 icon 又引文 希望大事化小 小事化無 我先唔出聲之嘛  8)   

除非你真係想說服佢 唔係講幾多都好 佢都會堅持自己的見解才是對的
人地話我地小圈子 我地解到口水乾 佢都一樣可以話我地係小圈子  :dead:[/quote]

好有同感.

之前都想過唔再覆啦~ 不過 學你咁話: 佛都有火 :evil: (我太衡動!)  見到有人將是非巓倒 又無POINT  個心就係想講出黎. 希望他明白.

不過,我想你最後一句是打醒了我了.所以我都唔會再理架啦! 無謂浪費時間.
"除非你真係想說服佢 唔係講幾多都好 佢都會堅持自己的見解才是對的
人地話我地小圈子 我地解到口水乾 佢都一樣可以話我地係小圈子"

而且得到他的認同又怎樣? 我們又不會因為他的一言兩語而唔喜歡rc,唔再係friends.
我想,回覆他的人都是因為在乎這裡的每個人的意見,才會回覆.以為一言兩語, 可以讓他們突然醒覺...
但其實只是浪費時間.牛皮燈籠依然是牛皮燈籠.

我是想太多了吧...
===