藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Tomato
打印 上一主題 下一主題

廚房抽氣扇有聲 [複製鏈接]

晤知 ! 好煩惱..比d老鼠攪到就快有精神病了 !  :em06:  :em06:
又搵晤到來源 ! 佢地lee幾日又無出現過...比佢地玩死 !  :em08:  :em08:
搵管理處又晤理我 !  :twisted:  :twisted:
JANICE :em11:

無出現? 無食你廚房d "米" 呀?
咁可能唔係廚房住喎...maybe 廁所 有計既. 收窄範圍 一定捉到既.
===

或者走左晤定 ! <阿Q的諗法>

不如搵日約多幾個人一齊搜索o下.
多d人可以壯o下膽又多雙眼幫手睇.
起碼可以安心返去住啦.....
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

這個方法都晤錯喎 !
我兩個家姐&姐夫今個星期六會幫我地毯式搜查...
姐夫話要清楚知道廚房除了個窗 仲有無其他洞穴有機會樹到入廚房
問過管理處個d人話無喎 !
有無人知道廚房係晤係有暗處地方可通往外牆 ?

理論上係無~ ( 穿洞唔計 )
連去水位都無.
===

[quote:5aa7469448="Jess&Burns"]理論上係無~ ( 穿洞唔計 )
連去水位都無.[/quote]

:?:  :?:  :?:咁點入黎呢 ?  :?:  :?:  :?:
莫非天花板 ?

[quote:00983b1695="OON"]這個方法都晤錯喎 !
我兩個家姐&姐夫今個星期六會幫我地毯式搜查...
姐夫話要清楚知道廚房除了個窗 仲有無其他洞穴有機會樹到入廚房
問過管理處個d人話無喎 !
有無人知道廚房係晤係有暗處地方可通往外牆 ?[/quote]

抽油煙機應該有條喉抽D油煙出窗外o既.
重有就係抽氣扇...
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

hmm.........我都唔知.
不過本人認為有幾個位好有可能.

1. 廚櫃底 -- 溫暖 又好易找到野食.
2. 廁所天花 -- 有人收樓時見到有. 我收樓時 幫我驗樓的師傅都要特登睇睇.
3. 廚房抽氣扇位 --- 有機會是從水管由屋外爬入.
===

是否新式的屋苑全部<廚房同廁所>都係有天花呢 ?