藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: kobe1021
打印 上一主題 下一主題

Kobe為您解答裝修及設計問題 [複製鏈接]

[quote:8192562d07="Amy Poon"]Hello kobe

我單位是G室683尺,有以下問題想請教!! 謝謝!!
1. 廰做天花線大約要幾$$?
2. 全屋做天花線大約要幾$$?
3. 全屋牆腳綫要幾$$?
4. 全屋油油 (原有的油漆剷底,全屋天花連牆身批盪(2層?3層?) 加油防潮油(2層?3層?),再油乳膠漆(2層?3層?) 各大約要幾$$?
5. 加木板連油漆當牆要幾$$? 實木要幾$$?
6. 加木板連敞門連油漆當牆要幾$$? 實木要幾$$?
7. 木門連油漆每個要幾$$?
8. 門框連油漆每個要幾$$?
9. 拉電線 改挿座每個要幾$$?
10. 廚房門改敞門大約要幾$$?

Thanks![/quote]Dear Amy poom : 您的問題己經回覆!請查看您的私人訊息。謝謝   

[quote:6591b53469="angel"]我都想查詢一下若只在廳貼天花線需要多少錢? :roll:
單位面積683.
Thank  [/quote]Dear Angel : 您的問題己經回覆!請查看您的私人訊息。謝謝   

[quote:2ca12c1148="Gary"]Hi Kobe

Thank you for your reply. 廚房門改敞門大約要幾$ ?
Please reply. Thank you

Gary[/quote]Dear Gary : 您的問題己經回覆!請查看您的私人訊息。謝謝   

[quote:96b4ec8673="cute"]
Hi Kobe 我都想知 煩請回覆.  另外想問:
1.廁所門可否只換中間百頁部份 連工料幾錢度(油番白色)?
2.現場師傅夾板做到頂衣櫃 幾錢尺度?
3. 加TV/電掣 牆身藏喉走線 會唔會比齌藏線貴d? 貴幾多度?

唔該你先 謝謝 :em21:[/quote]Dear Cute : 您的問題己經回覆!請查看您的私人訊息。謝謝    

[quote:cf4de968a0="27a"]Hi kobe 我的單位係957尺,可否pm要做以下每項獨立的報價?因為我地都未決定要點做,謝謝!!唔好意思麻煩晒!

2. 另外全屋油 (原有的油漆剷底,全屋天花連牆身加油防潮油,再批盪 ,油乳膠漆 (3 times) 大約要幾$$? 可否另quote不包油漆的價錢?
3. 油地腳線同埋門框要幾$$
4. 廚房門改敞門大約要幾$$? 仲有冇其他門可以選擇呢?
5. 大門玄關位地磚改另外patten嘅地磚要幾$$
6. 客廁浴缸改企缸加浴屏要$$[/quote]Dear 27a : 您的問題己經回覆!請查看您的私人訊息。謝謝    

kobe
我都想知:
1. 全屋油油(天花都要)幾多錢???(680呎 廚房同廁所駛唔駛油0架???)
2. 如噴花漆要幾多錢???
3. 廚房拆門要幾多錢??
4. 廚房改趟門要幾多錢呢???
唔該晒..........

[quote="kobe1021"][quote:fcddfb71c0="yautin1"]請問如要把牆身裝修成[img]般 價錢如何計算? 和加射燈(image001)呢?
如把牆身裝修成加軟墊[img]價錢又如何呢?[/url][/quote]

Can i have the same quotation please?

Kobe 我想知以下單價 可否幫忙幫忙? (638'單位)
1. 現場師傅夾板做到頂衣櫃 幾錢尺度?
2. 外面傢俬店的到頂衣櫃(夾板+木皮)幾錢尺度? (來板+膠面)又多少?
3. 如果要做 15尺到的單邊燈槽.  (一般會用幾多支光管 射燈和電掣? 及其單價)
4. 龍門架
5. 房外走廊天花做閣仔 要拆牆兼做一對門在房內

如果唔重新油油 淨做345項 可唔可行? 工程耐時多久? 找人做難唔難?
先謝...

quotation

Hi Kobe

please help to quote the following :

我單位是B室683尺,有以下問題想請教!! 謝謝!!
2. 全屋做天花線大約要幾$$?
3. 全屋牆腳綫要幾$$?
4. 全屋油油 (原有的油漆剷底,全屋天花連牆身批盪(2層?3層?) 加油防潮油(2層?3層?),再油乳膠漆(2層?3層?) 各大約要幾$$?
5. 廚房門改敞門大約要幾$$?
6. 全屋門加 magnet 要幾$$?

[quote:165644deab="Tomato"]kobe
我都想知:
1. 全屋油油(天花都要)幾多錢???(680呎 廚房同廁所駛唔駛油0架???)
2. 如噴花漆要幾多錢???
3. 廚房拆門要幾多錢??
4. 廚房改趟門要幾多錢呢???
唔該晒.......... [/quote]Dear Tomato: 您的問題己經回覆!請查看您的私人訊息。謝謝