藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5872|回復: 22
打印 上一主題 下一主題

有無人養兔仔呢? [複製鏈接]

兔仔識唔識聽主人ge說話呢?
例如叫佢停 唔準跑 佢地識唔識聽?

Re: 有無人養兔仔呢?

妳買隻似兔仔樣o既狗仔就應該無乜問題喇~ :mrgreen:
:em09:

[quote:fabc31bb0d="milk"]妳買隻似兔仔樣o既狗仔就應該無乜問題喇~ :mrgreen:[/quote]

0下......有無好介紹 ?:em12: 你係咪指snoopy?

有呀 !!

如果有時間 歡迎同免仔玩
大眼

我養左佢地差不多六年了 ... 佢地好得意架

兔仔識唔識聽主人ge說話呢?
例如叫佢停 唔準跑 佢地識唔識聽?

不過兔仔唔係好識聽主人ge說話 佢地識得自己去toilet 有少少認得人 (認糧就好叻) !! Haha
大眼

認糧既時候: 特別精靈 反應快~
...認得人...至少未必肯比其他人抱...

新手一名~~

免仔壽命有幾長?
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

平均都有7年ga~

[quote:6ce447cfeb="Tomato"]兔仔識唔識聽主人ge說話呢?
例如叫佢停 唔準跑 佢地識唔識聽?[/quote]

我冇養兔仔 我細佬就養開一隻賓尼兔 佢話佢隻兔仔如果叫佢停 佢唔會停 你叫佢唔准跑佢都會繼續跑 之但係如果佢做緊D衰野 例如用D牙刨家俬 只要你好唔耐煩咁"摺"一聲 佢就會望下你 跟住停止 所以 D兔仔可能 :

(1) 佢明白 但唔等於要聽你講 或者
(2) 可能佢只會識聽一D敏感D既聲音 又或者
(3) 佢好似我個女咁 "有選擇性失聰 " 你叫佢做D野 佢唔ARM佢聽既 就當聽唔倒。

[quote:af18e5f0cf="一家四口"][quote:af18e5f0cf="Tomato"]兔仔識唔識聽主人ge說話呢?
例如叫佢停 唔準跑 佢地識唔識聽?[/quote]

我冇養兔仔 我細佬就養開一隻賓尼兔 佢話佢隻兔仔如果叫佢停 佢唔會停 你叫佢唔准跑佢都會繼續跑 之但係如果佢做緊D衰野 例如用D牙刨家俬 只要你好唔耐煩咁"摺"一聲 佢就會望下你 跟住停止 所以 D兔仔可能 :
[/quote]

全對呀 !! Haha !!
大眼