藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3147|回復: 15
打印 上一主題 下一主題

我想呻下... [複製鏈接]

原來呢個世界真係有啲無聊人鍾意去投訴人
我又冇攪過佢 冇騷擾過過 更加冇得罪過過
無啦啦都去攪人 道理上係你啱 但你跟蹤人我真係好嬲

呻完... :roll:
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

Re: 我想呻下...

[quote:4c6eb5f047="diedsee"]但你跟蹤人我真係好嬲[/quote]
o下 咁激?
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

又係"牠"的問題呀?

同意呢個世界真係有啲無聊人,你諗佢唔到為乜!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

:shock: 咁都得. :em03:
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

可能佢無工返 又唔駛做家務 所以搵野來做
唔好嬲 唔好嬲....呵返 :em21:
下次再見到佢跟蹤你 話比保安知 話有色魔...

牠一路都好平安 基本上冇騷擾到人

我知道ge 係呢個人唔係住嚮我果層 亦唔係住我樓下
我唔知佢跟蹤我 但佢就 report 到我出入時間同屋企位置比"人"知
我懷疑佢嚮我樓下果層出 lift 再追去後樓梯"裝"我
我唔係住 D/E 一出 lift 基本上係冇可能知我住邊
而且我果層有4個"牠" 唔係咁易估中 lor
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

嘩 如果你帶親牠出入 都有人report到
咁即係長時間跟蹤你喎?!
聽落都覺得有人好無聊 但又好恐怖

仲有 如果你o個層有4個牠
咁有無同其他鄰居傾過 佢o地有無同樣被跟呀?
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

可能佢想犯案 但"牠"係度落唔到手 所以要趕絕佢地... :dead:
Rambler Crest Soccer Club

[quote:8aaf858c09="diedsee"]牠一路都好平安 基本上冇騷擾到人

我唔知佢跟蹤我 但佢就 report 到我出入時間同屋企位置比"人"知
而且我果層有4個"牠" 唔係咁易估中 lor[/quote]

如果佢係長時間跟縱你 你可以報警喎.....其實
告佢遊蕩罪 :mrgreen:

[quote:24b28da994="hales"][quote:24b28da994="diedsee"]牠一路都好平安 基本上冇騷擾到人

而且我果層有4個"牠" 唔係咁易估中 lor[/quote]

如果佢係長時間跟縱你 你可以報警喎.....其實
告佢遊蕩罪 :mrgreen:[/quote]

告佢遊蕩係非常合適的! 等佢番2年!

刑事罪行條例 (crimes ordinance) (香港法例第200章)第160條有關遊蕩罪(loitering) 的法例指出,任何人在公眾地方或建築物的共用部分遊蕩,不論單獨或結伴在該處出現,而導致他人合理地擔心本身的安全或利益,即屬犯罪,一經定罪,可處監禁2年。所謂共用部分,包括:入口大堂、門廊、通路、走廊,甚至升降機或自動梯等
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!