藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 12340|回復: 32
打印 上一主題 下一主題

鮮風口噴黑塵 [複製鏈接]

事緣之前我細房個冷氣機用個白色套套住 耐左發現個白色套變左黑黑灰灰......咁我細房好少開窗 無奶油會外面d塵會吹入來整到個冷氣機套黑晒.... :?:

後尾 我用隔塵網封住個鮮風口 個隔塵網黑晒呀..... :dead: 其實我認為呢d出風口有塵都唔出奇ge 抽氣扇都會抽到d塵 (尤其係廁所個抽氣扇 勁多塵 我都有用隔塵網隔d塵..)但係個鮮風口放0係房入面 太污糟就唔係咁好....

所以大家一定要搵野封左佢 或者用隔塵網封住d塵呀..
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

好明顯個鮮風有問題啦. :x
出黎d風唔應該咁大塵.
因為d風應filter過先到我地屋企.
都唔明滾你公司點幫我地收貨. :?:
有塵出既鮮風都話ok. :twisted:
重話可以唔開窗生活搵笨....  :evil:
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

嘩 咁恐怖  :em07:
這情況(出黑塵)是正常嗎?   :?:
長期吸對身體有無害?  :?:
我係長期唔開窗個群人   :poor:
原居民2004~2013

可吾可以去環保處投訴呢!因為鮮風系統係我地唯一既空氣來原。
開窗係吾 accept 喎。

[quote:92ef3cfff1="Billy"]好明顯個鮮風有問題啦. :x
出黎d風唔應該咁大塵.
因為d風應filter過先到我地屋企.
都唔明滾你公司點幫我地收貨. :?:
有塵出既鮮風都話ok. :twisted:
重話可以唔開窗生活搵笨....  :evil:[/quote]

個鮮風系統就同d歐洲私家車一樣要定期換filter(3至6個月一次)
唔換的話就等同無filter一樣長期食塵、lee個情況就要問返管理公司幾內換一次啦
如果佢個鮮風系統係無filter的話(直接插入0個隻)、就只有自己買3m格塵網封住 :em06:

:shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:
www.lightcreation.com.hk/lewis

好驚!怪唔得間屋無開窗都有塵.
===

尼個問題好嚴重 可唔可以留番d証據比我 h:
我地2公婆巳經過咗第11個思愛架年頭喇 :em21: 祝願rc所有有情人或兩公婆開開心心 永遠恩恩愛愛 :em19: :o :wink: :em12: :D :) :face13: :em04: :mrgreen:

哈哈...我確實係留左証據 無dump到 h:
(不過 個白色冷氣機套一早dump左....)

[quote:9c8c38ad6e="Tomato"]哈哈...我確實係留左証據 無dump到 h:
(不過 個白色冷氣機套一早dump左....)[/quote]

尹尚宮早兩日先比人殺滅口,你都要小心D! :mrgreen:
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!