藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3795|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

未換玻璃者小心... [複製鏈接]

如果你未更換玻璃,請記僅不要安裝任何物件於窗框前,因為塊玻璃係唔可以係外面拍入去,"靮Y話唔可以用吊船換,一定係屋入要拍入去。

我只是安裝了一個4吋半高的窗簾盒,佢離開個窗框6吋,d換玻璃工人話垂直拍唔到塊玻璃入去,叫我移除個窗簾盒先,同佢爭論一輪,佢又話想想辦法先,就一去冇回頭 了 :em01:  :em01:

但我已問過d建築朋友,窗簾盒應該唔會住喎! :em10:  :em10:  :em10:
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
:em02:

好彩你提一提姐:em11:
我重未換windows. 但係打算上窗簾架啦~~~

如果你要換 一定要係現場望到實一實 因為佢地做野超求其 小心........
:D :D :D

咁 衣家點呀?  可以做d也?

講真! 有少少咁多左住佢 佢地都唔會做...
但佢地既進度又真係好慢...

我依家佢就係用同一個藉口 想唔換 正仆街 條理老母。 :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :em13:  :em13:  :em13:  :em13:  :em20:  :em20:  :em20:  :em20:

唉... :?

Re: 未換玻璃者小心...

[quote:979df4fad7="Sharan"]如果你未更換玻璃,請記僅不要安裝任何物件於窗框前,因為塊玻璃係唔可以係外面拍入去,"靮Y話唔可以用吊船換,一定係屋入要拍入去。

我只是安裝了一個4吋半高的窗簾盒,佢離開個窗框6吋,d換玻璃工人話垂直拍唔到塊玻璃入去,叫我移除個窗簾盒先,同佢爭論一輪,佢又話想想辦法先,就一去冇回頭 了 :em01:  :em01:

但我已問過d建築朋友,窗簾盒應該唔會住喎! :em10:  :em10:  :em10:[/quote]

唉. 你就禁放佢地走. 真係做错啦.
個次我change window  佢地get错玻璃  話要反去check check .
我叫佢地即時打反去check. 就係怕佢地走左唔反.
大佬 邊有禁多時間等佢再安排呀.

我第一批換 冇大家咁慘情 不過佢竟然上下掉轉裝....唉....正 rubbish!
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

[quote:7e4c4e41f6="diedsee"]我第一批換 冇大家咁慘情 不過佢竟然上下掉轉裝....唉....正 rubbish![/quote]

e 有分上下 ?!! 點分呀  :?: