藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3248|回復: 17
打印 上一主題 下一主題

88F 真係搭到火都黎呀 ~ !! [複製鏈接]

我現家住屯門 搭綠van由屯門到青衣城都只係20分鐘 但我搭88F由青衣城到藍澄灣竟然都要20分鐘 !!! 有冇搞錯 !!!

我搭由屯門去青衣城果架綠van 班次好準時 司機會落車 check 下上一班車幾時開出 咁佢就會係十分鍾後開車 我睇過個 list 好準時 每十分鐘都有一班車開出 中途仲永冇停車等客 服務可以話好好.

再睇番88F 等黎等去 都唔知幾時有車 上左車就慢遊青衣 一時就停車等一陣客 再慢慢行去藍澄灣 原本10分鐘都唔洗既車程 足足用超過15分鐘黎完成 xyfjeoikz 點xyz搞呀......

:em05:  :em16:  :em10:  :em13:  :em13:  :em13:  :em13:

冇法la........而家藍澄灣唔多人住..........所以搭88F = 環島遊........希望遲D多D人入伙後可以快D返到去............

唔好坐88F 改坐243M快好多 不過要行去長發先有 ^^
或者坐234N (好像 忙了) 在地鐵站出面巴士站 在左上角 都可以到RC的^^不過巴士只是經過RC 切記~

請問你住屯門邊度架 我淨係識搭 68A  好慢呀!
果架小巴會經屯門邊度架!

架綠van由三聖巴士總站開出... 如果你搭得68A 咁我諗唔會經你果度喇....

for details: http://www.i-busnet.com/minibus/mbus-n140m.htm#(140)

[quote:6395d120ab="逍遙"]唔好坐88F 改坐243M快好多 不過要行去長發先有 ^^
或者坐234N (好像 忙了) 在地鐵站出面巴士站 在左上角 都可以到RC的^^不過巴士只是經過RC 切記~[/quote]

i c... thanks 等我下次試下先  

[quote:8dd59c3e7d="Teresa&Fai"]冇法la........而家藍澄灣唔多人住..........所以搭88F = 環島遊........希望遲D多D人入伙後可以快D返到去............[/quote]

如果有 shuttle 你話幾好呢 ~

你有無車去葵芳?? 葵芳架勁快! :em11:  約6-7 mins 到RC! 我試過頭落車未行幾步 第二架又到了! 據司機講 理論上15mins一班 但現在人多時老闆要求即開! 即如果多人入RC時 就算RC無客都會空車出葵芳 我搭咁多次基本上都是車等人 未試過要企度等車!
藍澄有個新雀巢 :yeah:  :yeah:  :yeah:

我次次都搭88G或者88C 快到震 :em11:
不過點都係有村巴好

15分鍾已算快了我有次要25分鍾添呀唉..... :em18:
藍澄藍澄我愛你