藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 6206|回復: 35
打印 上一主題 下一主題

好慢又成日error [複製鏈接]

係唔係又有問題呀?成日error好無引!!!!

好慢....有時仲error ...  :?

好似已經冇問題...

資源所限...繁忙時間會出玩塞車的情況..
這個問題暫時也難以解決...

雖然我有時都覺得好無癮 因為係屋企基本上係無法 LOGIN 入黎 POST 野既.
但其實 HALES 已經好唔話得架啦 幫 RC 業主整左呢個網 又去 MAINTAIN 我地唔好再嫌慢喇...

慢就係"慢"
但只能怪自己 上左藍澄灣當.  與hales無關.
但係要host個service 應該做好d.
我唔覺其他網有咁既問題 但我地就...
唔通層樓唔好個網就可以咁?  唔好比外人話我地 唔可以話盡力就算. 要想辦法.

個network 慢 有多因素 anyway 都好多謝hales~~~~~~~~~~

我覺得應該要體諒lor 資源有限 除非大家都樂意獻出D"資源"~

我知大家都想呢度好 提議問題或解決辦法係好事 但係一D只求"收獲" 成日埋怨而又不想/不肯/沒打算付出什麼既"老馮"態度就唔係幾掂lor.
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

我發覺夜晚最慢 可能因為人多
0禁都係一件好事 因為証明多左鄰居上來傾計

上次又話夾錢or捐 換過電腦d餡 而家有乜安排???
(大家都係呢個網的一份子 請大多多支持!!)

hales辛苦你 叫bibark鍚你一啖 :em21:

[quote:c35a451f0e="manhk167"]慢就係"慢"
但只能怪自己 上左藍澄灣當.  與hales無關.
但係要host個service 應該做好d.
我唔覺其他網有咁既問題 但我地就...
唔通層樓唔好個網就可以咁?  唔好比外人話我地 唔可以話盡力就算. 要想辦法.[/quote]
嗯...有時o的野...將心比己啦
service做到幾好都可以的
塞車問題當然唔會解決唔到囉....
走去data centr租個service櫃保証24x7有無限bandwidth都可以的...
唔岩又可以整部hot swap SCSI raid 幾隻harddisk同步run
甚至做埋自動clustering吧...
問題係....我有需要去買咁既server嗎? 我應該要俾錢租server櫃嗎?
service可以做到幾好一定係要睇個resource的..
我唔係發脾氣...不過問心..你..又付出左幾多呢?
我都有講過好多好多次的了 我們當然想有更好既resource
將個forum再搞好o的問題係邊度來resource呢? 係咪?
而有一個重點...回到Time = 0的時代...
在開forum時已經有說過個forum我係開住先..
而hosting既問題係一定要在小弟正式入伙前就要解決...
所以個forum唔係belong to 我一個人咖..
日後要繼續maintain個forum是需要大家一起付出才可以的